Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

ΥΠΕΞ: Είμαστε δίπλα στους Έλληνες της Ουκρανίας

Δημοσιεύθηκε

στις

«Είμαστε δίπλα και σε συνεχή επικοινωνία με τους ομογενείς μας στην Ουκρανία που δοκιμάζονται», υπογραμμίζει ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τον Απόδημο Ελληνισμό, Ανδρέας Κατσανιώτης.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά 90,1» ανέφερε πως «Όλο το προηγούμενο διάστημα προετοιμαζόμασταν για κάθε σενάριο. Ακόμα και για το απευκταίο που δυστυχώς υλοποιείται με ευθύνη της Ρωσίας. Ενισχύσαμε το Γενικό Προξενείο μας στην Μαριούπολη εκεί που ζει η μεγαλύτερη κοινότητα των Ελλήνων της Ουκρανίας. Την ώρα που άλλες χώρες απέσυραν τους διπλωμάτες τους εμείς αυξήσαμε το προσωπικό μας με νέο Γενικό πρόξενο και υψηλόβαθμα διπλωματικά στελέχη» για να προσθέσει «Έχουμε ήδη ενημερώσει με κάθε μέσο τους ομογενείς μας για τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να επικοινωνούν και να ζητούν οποιαδήποτε βοήθεια από τις διπλωματικές μας αρχές. Είμαστε σε εγρήγορση και επιφυλακή για να ενισχύσουμε περαιτέρω το προξενείο μας εάν χρειαστεί».

Παράλληλα, ο υφυπουργός Εξωτερικών σημείωσε ότι το σύνολο των Ελληνικών Αρχών στην Ουκρανία (Πρεσβεία στο Κίεβο, Γενικά Προξενεία στην Μαριούπολη και στην Οδησσό) βρίσκονται σε συνεχή επαφή με τους Έλληνες πολίτες και τους κατόχους Ειδικών Δελτίων Ταυτότητας Ομογενούς προκειμένου να τους παρασχεθεί κάθε δυνατή αρωγή.

Ροή ειδήσεων

Advertisement