Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Διεθνή

Παραιτήθηκε η διευθύντρια του κρατικού θεάτρου Μόσχας

Δημοσιεύθηκε

στις

Την παραίτησή της υπέβαλε η διευθύντρια του κρατικού θεάτρου Μόσχας (Meyerhold Center), Elena Kovalskaya, για να δείξει την αντίθεσή της με τον πόλεμο που κήρυξε η Ρωσία στην Ουκρανία. Με μία ανάρτηση στο Facebook κοινοποίησε την απόφασή της, αποκαλώντας μάλιστα τον Βλαντιμίρ Πούτιν «δολοφόνο».

«Δεν μπορείς να δουλεύεις για έναν δολοφόνο και ταυτόχρονα να πληρώνεσαι από αυτόν. Θα ολοκληρώσω τα project που έχω ξεκινήσει σε εθελοντική βάση» ανέφερε η Kovalskaya.

Στη σελίδα του θεάτρου στο Facebook, το οποίο πήρε το όνομά του από τον ρώσο θεατρικό συγγραφέα Vsevolod Meyerhold, αναφέρθηκε ότι η αδυσώπητη επιθετικότητα της Ρωσίας στην Ουκρανία «έχει έρθει τώρα σε τραγική σύγκρουση με την αποστολή μας. Δεν μπορούμε να σιωπήσουμε γι’ αυτό. Μας μένει μόνο αυτό να πούμε: “Όχι στον πόλεμο”. Ο πόλεμος είναι κάτι περισσότερο από ασέβεια στον άνθρωπο και κάτι πιο φρικιαστικό. Ο πόλεμος είναι ο θάνατος ενός ανθρώπου, είναι η δολοφονία ανθρώπων». Στο τέλος το θέατρο ευχαρίστησε την Kovalskaya για το «κουράγιο» της να παραιτηθεί.


Ροή ειδήσεων

Advertisement