Connect with us

Διεθνή

Πόλεμος στην Ουκρανία: Δύο Έλληνες νεκροί και 6 τραυματίες στο χωριό Σαρτανά

Published

on

Δύο ομογενείς έχασαν τη ζωή τους κατά τις αιματηρές συγκρούσεις στην περιοχή Σαρτανά της Ουκρανίας, σύμφωνα με πληροφορίες.

Κατά τη δημόσια τηλεόραση, υπάρχει και τρίτος νεκρός.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν έξι τραυματίες, εκ των οποίων και ένα παιδί.

Ανακοίνωση εξέδωσε το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, σύμφωνα με την οποία ρωσικός αεροπορικός βομβαρδισμός είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο δύο ομογενών και τον τραυματισμό έξι στα περίχωρα του χωριού Σαρτανά στην Ανατολική Ουκρανία

«Η Ελλάδα εκφράζει τον αποτροπιασμό της και καταδικάζει απερίφραστα τον βομβαρδισμό αμάχων από ρωσικό αεροσκάφος στα περίχωρα του χωριού Σαρτανά νωρίτερα σήμερα, ο οποίος είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο δύο ομογενών, καθώς και τον τραυματισμό άλλων έξι, μεταξύ των οποίων και ενός παιδιού», επισημαίνεται στην ανακοίνωση του ΥΠΕΞ.

«Με εντολή του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, ο γενικός γραμματέας, Θεμιστοκλής Δεμίρης, πραγματοποίησε τηλεφωνικά έντονο διάβημα διαμαρτυρίας στον Ρώσο Πρέσβη στην Αθήνα και τον κάλεσε αύριο στο υπουργείο Εξωτερικών», υπογραμμίζεται.

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Εξωτερικών είχε θέσει μετ’επιτάσεως στον Ρώσο ομόλογό του, κατά την πρόσφατη συνάντησή τους, το ζήτημα της ανάγκης προστασίας της ελληνικής ομογένειας.

Ροή ειδήσεων

Advertisement