Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
Connect with us

Αθλητισμός

Τσέλσι: Αποχωρεί ο Αμπράμοβιτς

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Ρώσος ιδιοκτήτης της Τσέλσι, Ρομάν Αμπράμοβιτς ο οποίος είχε βρεθεί στο στόχαστρο Βρετανών πολιτικών, έλαβε τη θεαματική απόφαση να μεταβιβάσει το πακέτο μετοχών που κατέχει στους λονδρέζους.
Από τη στιγμή που η Ρωσία εισέβαλλε στην Ουκρανία, οι Ρώσοι μεγιστάνες που κατοικοεδρεύουν στη Μεγάλη Βρετανία βρέθηκε στο επίκεντρο σκληρής κριτικής.

Περισσότερο απ’ όλους ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς από τον οποίο Βρετανοί πολιτικοί ζητούσαν να αποχωρήσει από την Τσέλσι και σήμερα ο άνθρωπος που μεταμόρφωσε τους «μπλε» ανακοίνωσε ότι παραχωρεί τη διαχείριση και την εποπτεία του συλλόγου στους ανθρώπους του φιλανθρωπικού ιδρύματος της ομάδας!

Μια εξέλιξη ο αντίκτυπος της οποίας θα φανεί τις επόμενες ημέρες αν και όλοι αντιλαμβάνονται ότι στο εσωτερικό του συλλόγου επικρατεί τεράστια ανησυχία.

Ο Αμπράμοβιτς στην προσεκτικά διατυπωμένη ανακοίνωση του δεν κάνει λόγο για πώληση της Τσέλσι, αλλά με έμμεσο τρόπο ενημερώνει για τη δική του διοικητική αποχώρηση, ωστόσο οι μετοχές παραμένουν ουσιαστικά υπό τον δικό του έλεγχο. Μέχρι να βρεθεί αγοραστής ή μέχρι να ηρεμήσουν τα πνεύματα; Την απάντηση θα την πάρουμε τις επόμενες εβδομάδες.

Αναλυτικά η δήλωση του Ρώσου μεγιστάνα:
«Στη διάρκεια της σχεδόν 20ετούς διοίκησής μου στην Τσέλσι, πάντα θεωρούσα τον ρόλο μου ως καθοδηγητή του συλλόγου, η δουλειά του οποίου είναι να διασφαλίζει πως θα είμαστε επιτυχημένοι όπως σήμερα, αλλά και για να χτίζουμε για το μέλλον, ενώ παράλληλα θα έχουμε θετική επίδραση στις κοινότητές μας. Πάντα έπαιρνα αποφάσεις με γνώμονα το καλό της Τσέλσι και παραμένω αφοσιωμένος σε αυτές τις αξίες. Γι’ αυτό και σήμερα παραχωρώ στους διαχειριστές του φιλανθρωπικού ιδρύματος του κλαμπ την εποπτεία και τη φροντίδα της Τσέλσι.

Πιστεύω πως αυτή τη στιγμή είναι οι κατάλληλοι για να τρέξουν τα συμφέροντα του συλλόγου, τους παίκτες, το σταφ και τους οπαδούς».

Πηγή: protothema

Περισσότερα


Ροή ειδήσεων

Advertisement