Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Διεθνή

Μάχες στο κέντρο του Κιέβου -Ηχησαν σειρήνες για αεροπορική επιδρομή στο Χάρκοβο

Δημοσιεύθηκε

στις

Δύσκολη είναι η νύχτα για την Ουκρανία, καθώς μαίνεται η επίθεση της Ρωσίας στο Κίεβο, με τον ουκρανικό στρατό ωστόσο να αντιστέκεται σθεναρά.

Τα διεθνή Μέσα κάνουν λόγο για μάχες ακόμη και στο κέντρο του Κιέβου, ενώ καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας ακούγονταν εκρήξεις και πυροβολισμοί.

«Εχουν ξεσπάσει μάχες στους δρόμους του Κιέβου», αναφέρει η τοπική αρχή της πρωτεύουσας, σε δήλωση που επικαλείται το ουκρανικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax και μεταφέρει το BBC.

«Γίνονται μάχες στους δρόμους της πόλης μας αυτή τη στιγμή», αναφέρει, προειδοποιώντας τους κατοίκους να μένουν σε καταφύγια και να μην πλησιάζουν σε παράθυρα ή μπαλκόνια».

Παράλληλα, ο στρατός της Ουκρανίας έκανε λόγο τα ξημερώματα ότι απέκρουσε ρωσική επίθεση σε λεωφόρο του Κιέβου, μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο.

Ρώσοι στρατιώτες εξαπέλυσαν επίθεση σε ουκρανική στρατιωτική βάση στο Κίεβο, η οποία αποκρούστηκε, σύμφωνα με το Reuters επικαλούμενο το ουκρανικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

Ουκρανία: Ήχησαν σειρήνες για αεροπορική επιδρομή στο Χάρκοβο
Στο μεταξύ, λίγο πριν από τις 5:30 τα ξημερώματα ήχησαν σειρήνες για αεροπορική επιδρομή στο Χάρκοβο, ενώ συνεχίζεται η ρωσική επίθεση στην Ουκρανία.

Πυροβολισμοί ακούγονται στο Κίεβο
Την ίδια ώρα, το CNN μετέφερε ότι ακούγονται πολλοί πυροβολισμοί κοντά στο κέντρο του Κιέβου, περίπου στις 5:45 π.μ., που όπως επισημαίνει πιθανόν προέρχονται από τα νοτιοανατολικά.

Εκρήξεις από πυρά πυροβολικού
Εκρήξεις από πυρά πυροβολικού είχαν ακουστεί γύρω στις 03:00 (ώρα Ελλάδος) στα περίχωρα του Κιέβου, σύμφωνα με μαρτυρίες.

Εν τω μεταξύ, το ουκρανικό πρακτορείο Ukrinform μετέδωσε ότι στο στόχαστρο των ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων έχει μπει ο ηλεκτροπαραγωγικός σταθμός CHP-6, στα βορειοανατολικά του Κιέβου, ενώ διεξάγονταν μάχες στην περιοχή Βασίλκιβ όπου νωρίτερα ο ουκρανικός στρατός ανέφερε ότι κατέρριψε ρωσικό στρατιωτικό αεροσκάφος Ιλιούσιν Il-76 που μετέφερε αλεξιπτωτιστές.

Πυροβολισμοί αναφέρθηκαν επίσης κοντά στον σταθμό Μπερεστέισκα του μετρό της ουκρανικής πρωτεύουσας.

<p>Πηγή: <a target=”_blank” href=”https://www.iefimerida.gr”>iefimerida.gr</a> – <a target=”_blank” href=”https://www.iefimerida.gr/kosmos/polemos-stin-oykrania-mahes-sto-kentro-toy-kieboy”>Μάχες στο κέντρο του Κιέβου -Ηχησαν σειρήνες για αεροπορική επιδρομή στο Χάρκοβο – iefimerida.gr</a></p>


Ροή ειδήσεων

Advertisement