Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
Connect with us

Διεθνή

Πόλεμος στην Ουκρανία: Πιθανότητα να είναι ζωντανοί οι 13 στρατιώτες που «γάζωσαν» οι Ρώσοι

Δημοσιεύθηκε

στις

Τον γύρο των social media έχει κάνει τις τελευταίες μέρες η ιστορία των 13 Ουκρανών στρατιωτικών – φρουρών του μικρού νησιού «Φίδι» στη Μαύρη Θάλασσα, οι οποίοι αρνήθηκαν να παραδοθούν μετά από τελεσίγραφο των Ρώσων. Το θάρρος και η αυτοθυσία τους επαινέθηκε από την κυβέρνηση της Ουκρανίας και τον ίδιο τον πρόεδρο Ζελένσκι, ωστόσο ίσως υπάρχει πιθανότητα να είναι ζωντανοί.

Στη συνέχεια ακούγονται οι Ουκρανοί φρουροί να λένε «αυτό είναι», προτού απαντήσουν με: «Ρωσικό πολεμικό πλοίο, άντε γ@μ@σου».

Δείτε το βίντεο:

Το Σάββατο (26.02.2022), ωστόσο, η ουκρανική Υπηρεσία Συνοριακής Φρουράς (SBGSU) έκανε μια ανάρτηση στο Facebook που υποδηλώνει ότι οι στρατιώτες μπορεί να είναι ζωντανοί. «Η SBGSU και οι ένοπλες δυνάμεις, όπως και όλη η Ουκρανία, έχουν την ελπίδα ότι όλοι οι αμυνόμενοι στο Φιδονήσι είναι ζωντανοί», αναφέρεται στην ανάρτηση.

Η κυβέρνηση της Ουκρανίας, όπως αναφέρει το BBC, υποστηρίζει ότι επιχειρεί να εντοπίσει τους στρατιώτες με βάση πληροφορίες για την τωρινή τοποθεσία στην οποία βρίσκονται. «Ελπίζουμε ειλικρινά ότι τα παιδιά θα επιστρέψουν σπίτι τους όσο γίνεται πιο γρήγορα και οι πληροφορίες που πήραμε κατά τη διάρκεια της (σ.σ. ρωσικής) επίθεσης δεν θα επαληθευτούν», σημειώνεται.

NEWSIT.GR


Ροή ειδήσεων

Advertisement