Connect with us

Ελλάδα

Ανοίγει η πλατφόρμα για το εμβόλιο της Novavax

Published

on

Όπως κάθε Δευτέρα έτσι και σήμερα, 28.02.2022, πραγματοποιείται η καθιερωμένη ενημέρωση από τις αρμόδιες Αρχές αναφορικά με το πώς «κινείται» ο κορονοϊός και το εμβολιαστικό πρόγραμμα στη χώρα μας.

Στην ενημέρωση συμμετέχουν η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου και ο Γ.Γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Όλα αυτά την ώρα που ο ΕΟΔΥ έχει ήδη ανακοινώσει 16.274 νέα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο στην Ελλάδα, με τα 5.599 εξ αυτών να εντοπίζονται στην Αττική και τα 1.636 στην Θεσσαλονίκη (σ.σ. δείτε αναλυτικά την γεωγραφική κατανομή των νέων μολύνσεων εδώ).

Η Μαρία Θεοδωρίδου αναφέρθηκε στον πόλεμο στην Ουκρανία λέγοντας ότι η μη εμβολιαστική κάλυψη οδηγεί στην εμφάνιση λοιμωδών νοσημάτων και ανέφερε παράδειγμα την Συρία. Η Συρία όπως είπε, μετά από 13 χρόνια ελευθερίας από πολιομελύτιδα λόγω του πολέμου είχε την επανεμφάνιση 35 περιπτώσεων κάτι το οποίο σήμανε συναγερμό σε γειτονικές χώρες, αλλά και στην Ευρώπη.

Στην συνέχεια αναφέρθηκε στον εμβολιασμό των ανοσοκατασταλμένων. Για παιδιά και εφήβους 5-17 ετών συστήνεται η τρίτη δόση, 4 εβδομάδες από την δεύτερη. Για ενηλίκους συστήνεται ο εμβολιασμός με αναμνηστική 4η δόση, τρεις μήνες μετά τη 3η δόση.

Οσοι κάνουν τα εμβόλια κατά του κορονοϊού δεν αποκλείονται από την αιμοδοσία. Μετά από μία εβδομάδα μπορούν να δώσουν αίμα επισήμανε η κ. Θεοδωρίδου.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο κ. Θεμιστοκλέους τονίζοντας ότι αύριο ανοίγει η πλατφόρμα για το εμβόλιο της Novavax.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement