Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
Connect with us

Διεθνή

Εισβολή στην Ουκρανία: «Ήρθαμε στην Ελλάδα για να είμαστε ασφαλείς»

Δημοσιεύθηκε

στις

Ένα λεωφορείο με Ουκρανούς πρόσφυγες σταμάτησε για λίγο έξω από την Κατερίνη και μίλησαν στο newsit.gr για τις τρομακτικές στιγμές που έζησαν στην Ουκρανία, λίγο πριν φύγουν για να γλυτώσουν από τους βομβαρδισμούς. Το λεωφορείο κατευθύνεται στην Αθήνα και οι άνθρωποι έχουν επικοινωνήσει με τους συγγενείς τους, για να τους φιλοξενήσουν, ελπίζοντας στον σύντομο τερματισμό της εισβολής στη Ρωσία.

Άλλωστε, τις τελευταίες πέντε ημέρες τα σύνορα της Ελλάδας έχουν περάσει 1.032 πρόσφυγες από την Ουκρανία, ενώ οι ελληνικές αρχές εκτιμούν ότι οι ροές θα είναι συνεχώς αυξανόμενες, γεγονός που επιβάλλει δράσεις για τα ζητήματα που αφορούν στην υποδοχή και την τακτοποίηση τους, μακριά από τη φρίκη του πολέμου.

«Ταξιδεύουμε από χθες το πρωί στις 6. Στην Ουκρανία γίνεται χαμός. Πέφτουν βόμβες, ρουκέτες, είναι τρομακτική η κατάσταση. Πήρα τον γιο μου και την κουνιάδα μου και ξεκινήσαμε για Ελλάδα για να είμαστε ασφαλείς. Έχουμε αφήσει πίσω την υπόλοιπη οικογένεια και φίλους μας. Έχουμε αφήσει πίσω τα σπίτια μας, τα υπάρχοντα μας. Μακάρι να τελειώσουν όλα σύντομα», δήλωσε στο newsit.gr η Λουντμίλα.

«Ταξιδεύουμε με τη μητέρα μου και το σκυλάκι μας. Γίνεται πόλεμος στην Ουκρανία. Είναι πολύ δύσκολα. Έχουμε τη γιαγιά μου στην Κόρινθο και θα μας φιλοξενήσει εκεί. Φοβάμαι πολύ για αυτό που γίνεται», τόνισε η Άννα.

Ροή ειδήσεων

Advertisement