Connect with us

Μαγειρική

Τερίνα φουντουκιού με σοκολάτα

Published

on

 

 

Υλικά (για 12 μερίδες)

Για τη βάση

8 μπισκότα ολικής άλεσης τύπου digestive

100 γρ. φουντούκια καβουρδισμένα, ψιλοκομμένα

1 κουτ. σούπας βούτυρο λιωμένο + λίγο επιπλέον

Για την κρέμα

570 ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά + λίγη επιπλέον για το σερβίρισμα

3 κουτ. σούπας γλυκόζη

6 κουτ. σούπας λικέρ φουντούκι

250 γρ. κουβερτούρα μαύρη σε κομματάκια

300 γρ. κουβερτούρα γάλακτος σε κομματάκια

Εκτέλεση:

Βάζετε την κρέμα γάλακτος, τη γλυκόζη, το λικέρ και τις κουβερτούρες σε μια κατσαρόλα πάνω σε μέτρια φωτιά και τα λιώνετε, ανακατεύοντας κάθε τόσο. Αφήνετε να κρυώσουν. Χτυπάτε στο μπλέντερ τα μπισκότα και τα φουντούκια να γίνουν σκόνη, προσθέτετε το λιωμένο βούτυρο και χτυπάτε για λίγο ακόμη. Καλύπτετε με μεμβράνη τη βάση και τα πλαϊνά μιας μακρόστενης φόρμας για κέικ των 1.200 ml και πασπαλίζετε με τη μισή ποσότητα των μπισκότων με τα δάχτυλα. Προσθέτετε το μείγμα της σοκολάτας, αφήνετε τη φόρμα στο ψυγείο να σφίξει. Βγάζετε το γλυκό από το ψυγείο και πασπαλίζετε με όλο σχεδόν το υπόλοιπο μείγμα φουντουκιού. Το ξαναβάζετε στο ψυγείο μέχρι να παγώσει καλά και να κόβεται σε φέτες. Ξεφορμάρετε σε δίσκο σερβιρίσματος, πασπαλίζετε με όσο μείγμα φουντουκιού σας έμεινε ή ξεκόλλησε από τον κορμό. Κόβετε με ζεστό μαχαίρι και σερβίρετε, περιχύνοντας (αν θέλετε) με λίγη κρέμα γάλακτος.

Ροή ειδήσεων

Advertisement