Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

«παρΙΠΠΗΣ» για δύο ημέρες

Δημοσιεύθηκε

στις

Στο πλαίσιο εκδηλώσεων του Πατρινού Καρναβαλιού 2022 και της ενότητας «Τέχνη-Θεάματα», η ΚΕΔΗΠ-Καρναβάλι Πάτρας, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και η ΜΠΛΕ productions παρουσιάζουν σήμερα και αύριο στις 21.00 στα Παλαιά Σφαγεία (αίθουσα Καρναβαλιού) τη θεατρική παράσταση «παρΙΠΠΗΣ».

Στο πλαίσιο εκδηλώσεων του Πατρινού Καρναβαλιού 2022 και της ενότητας «Τέχνη-Θεάματα», η ΚΕΔΗΠ-Καρναβάλι Πάτρας, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και η ΜΠΛΕ productions παρουσιάζουν την Τρίτη 1 και την Τετάρτη 2 Μαρτίου και ώρα 21.00 στα Παλαιά Σφαγεία (αίθουσα Καρναβαλιού) τη θεατρική παράσταση «παρΙΠΠΗΣ». Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Για την είσοδο είναι απαραίτητη προϋπόθεση η κράτηση θέσεων μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της ΚΕΔΗΠ-Καρναβάλι Πάτρας carnivalpatras.gr στο link https://www.carnivalpatras.gr/online-aitiseis/book/

Πρόκειται για μια Καρναβαλική Κοινωνική Σάτιρα με ζωντανή μουσική, βασισμένη στους Ιππείς του Αριστοφάνη, διάρκειας 60 λεπτών

Δύο δούλοι ξεθεωμένοι και βασανισμένοι από τον αφέντη «ΑΠΟΚΕΙ» που τον έχει διορίσει ο αρχιαφέντης ΓεροΔήμος ο Ψηφοφορίτης γενικό επίτροπο του κράτους, προσπαθούν να βρουν τρόπο να τον διώξουν.

Με αφορμή έναν χρησμό αποφασίζουν ότι ένας περαστικός περιθωριακός πωλητής σαλαμιών-φαλλών είναι η σανίδα σωτηρίας τους. Τον πείθουν πως το δίχως άλλο είναι ο καταλληλότερος άνθρωπος για να εξουδετερώσει τον αφέντη «ΑΠΟΚΕΙ» και να κυβερνήσει το κράτος. Το όνομα αυτού «ΑΠΟΔΩ». Ο «ΑΠΟΔΩ» ένας πλανόδιος, πονηρός και πρόστυχος πωλητής σαλαμιών-φαλλών πιστεύει στον χρησμό και η αντιπαράθεση είναι αναπόφευκτη…!

Ο «ΑΠΟΚΕΙ» και ο «ΑΠΟΔΩ» συναντούν τον «Δήμο τον Ψηφοφορίτη» και όπως φαίνεται, μόνο το κοινό μπορεί να δώσει την λύση σε αυτή την κόντρα και να βοηθήσει τον «Δήμο τον Ψηφοφορίτη» να πάρει την σωστή απόφαση και να κάψει τον μεγαλύτερο καρνάβαλο απ’ τους δύο υποψήφιους.

Η παράσταση σατιρίζει την μορφή της εξουσίας και τα παρελκόμενά της που επαναλαμβάνονται στο πέρασμα των χρόνων.

Εάν παρατηρήσετε οποιαδήποτε ομοιότητα με πρόσωπα και /ή καταστάσεις θα είναι ιδέα σας!

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Σκηνοθεσία: Γιάννης Τσάκωνας

Μουσική: Άγγελος Παπαγγελόπουλος

Κίνηση: Μαριμίλλη Ασημακοπούλου

Σκηνογραφία: Μαρία Βασιλάκη

Ηθοποιοί: Άννα Ζιάκκα, Κατερίνα Κολλυροπούλου, Γεώργιος Κομνηνόγλου.


Ροή ειδήσεων

Advertisement