Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Εμπορικά καταστήματα-Με ωράριο λειτουργίας από το…’60

Published

on

Του Διονύση Ζακυνθινού

Με ανακοίνωση του, ο Εμπορικός Σύλλογος Πατρών γνωστοποίησε ότι επανέρχεται η έναρξη λειτουργίας των καταστημάτων, από τις 9 το πρωί.

Με άλλα λόγια επανέρχεται το κλασικό και διαχρονικά τηρούμενο ωράριο, σύμφωνα με το οποίο τα καταστήματα, εκτός των άλλων, είναι κλειστά τα απογεύματα της Δευτέρας και της Τετάρτης. Όπως ανέκαθεν, δηλαδή, γινόταν.
Μόνο που είναι προφανές ότι το ωράριο λειτουργίας τους δεν έχει προσαρμοστεί στη σύγχρονη εποχή, στην εποχή μας. Παραμένοντας καθηλωμένο κυριολεκτικά στα πρότυπα του περασμένου αιώνα, έχει ξεπεραστεί από τους ρυθμούς της καθημερινότητας, της ζωής αυτής καθαυτής. Επιπλέον, αξιοσημείωτη παράμετρος, που δεν μπορεί να αγνοηθεί, είναι και οι ηλεκτρονικές αγορές, οι οποίες έχουν κερδίσει σημαντικό έδαφος.
Γιατί, λοιπόν, τα μαγαζιά να λειτουργούν εν έτει 2022, όπως λειτουργούσαν (και λειτουργούν) εδώ και δεκαετίες; Γιατί, για παράδειγμα, να ανοίγουν από νωρίς το πρωί, και όχι από το μεσημέρι και μετά, παραμένοντας ανοικτά όλα τα απογεύματα;
Και γιατί να υπάρχουν απογεύματα της εβδομάδας που είναι κλειστά και να μην λειτουργούν τα Σαββατοκύριακα, κλείνοντας μια «νεκρή» μέρα της εβδομάδας;
Αλήθεια, πόσοι ή πόσες από εσάς έχετε μπει στα εμπορικά καταστήματα στις δέκα το πρωί για να ψωνίσετε ένα παντελόνι ή μια φούστα; Μάλλον θα περιμένατε κάποιο απόγευμα που τα μαγαζιά είναι ανοιχτά, αν στο μεταξύ δεν έχετε κάνει και δεν κάνετε πλέον τις αγορές σας κυρίως μέσω του διαδικτύου.
Το κάρο δεν μπαίνει μπροστά από το άλογο. Ο εμπορικός κόσμος πρέπει να το πάρει αλλιώς και να θέσει ως προτεραιότητα του την αναπροσαρμογή του ωραρίου των καταστημάτων στα σημερινά δεδομένα. Αυτό τουλάχιστον προτάσσει η κοινή λογική.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement