Σάββατο 20 Απριλίου 2024
Connect with us

Διεθνή

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η ρωσική φάλαγγα των 64 χιλιομέτρων φτάνει στο Κίεβο

Δημοσιεύθηκε

στις

Η τρομακτική ρωσική φάλαγγα των 64 χιλιομέτρων πλησιάζει στο Κίεβο με τον φόβο ότι τώρα θα ξεκινήσει η επίθεση των Ρώσων στην Ουκρανία να αυξάνεται ολοένα και περισσότερο.

Η ουκρανική πρωτεύουσα έχει τεθεί στο στόχαστρο των ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων, οι οποίες το απόγευμα της Τρίτης εξαπέλυσαν νέες πυραυλικές επιθέσεις σε πύργο τηλεπικοινωνιών με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους πέντε άμαχοι, ενώ έχουν προειδοποιήσει για επιθέσεις σε κυβερνητικά κτίρια.

Σύμφωνα με τους Financial Times, οι οποίοι επικαλούνται ανακοίνωση του βρετανικού υπουργείου Άμυνας, η μεγάλη φάλαγγα ρωσικών στρατευμάτων με υλικοτεχνική υποστήριξη και βαριά τεθωρακισμένων πλησιάζει πιο κοντά στο Κίεβο.

Μάλιστα, οι Βρετανοί ισχυρίζονται πως οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποιούν όλο και σφοδρές επιθέσεις αστικών περιοχών.

Στην εμβέλεια των BM-21 Grad
Το υπουργείο Εξωτερικών της Βρετανίας είπε ότι το μεγαλύτερο μέρος των ρωσικών δυνάμεων βρισκόταν «περίπου 30 χιλιόμετρα από το κέντρο της πρωτεύουσας», ενώ στα νότια και ανατολικά της χώρας, οι πόλεις Χάρκοβο, Χερσώνα και Μαριούπολη παρέμεναν υπό τον έλεγχο της Ουκρανίας αλλά «τώρα είναι πιθανό να περικυκλώνονται από ρωσικές δυνάμεις».

Η τρέχουσα απόσταση των ρωσικών δυνάμεων από το κέντρο του Κιέβου βρίσκεται στην εμβέλεια των ρουκετών BM-21 Grad που χρησιμοποίησαν οι ρωσικές δυνάμεις τη Δευτέρα, με καταστροφικές συνέπειες για κατοικημένες περιοχές του Χαρκόβου.

Όπως επισημαίνεται, οι πυραυλικές επιθέσεις θεωρούνται ως απόδειξη της στροφής της Μόσχας σε μια πιο επιθετική φάση της εισβολής, αφού οι ρωσικές δυνάμεις αντιμετώπισαν μεγαλύτερη απ’ ό,τι ανέμεναν ουκρανική αντίσταση.

Η προέλαση της Ρωσίας προς το Κίεβο είναι «εκεί που ήταν χθες» λέει αμερικανός αξιωματούχος
Από την πλευρά του, ανώτερος αμερικανός αξιωματούχος επισημαίνει πως η ρωσική προέλαση προς το Κίεβο βρίσκεται «βασικά… εκεί που ήταν χθες».

Οι Ρώσοι, όχι μόνο αντιμετωπίζουν προβλήματα «καυσίμων και συντήρησης», αλλά φαίνεται ότι τους τελειώνουν τα τρόφιμα, ισχυρίστηκε ο αξιωματούχος, όπως μεταδίδει το CNN.

Ο αξιωματούχος παρέθεσε, μάλιστα, μια σειρά από πιθανούς λόγους γι’ αυτό, συμπεριλαμβανομένης της ουκρανικής αντίστασης.

Ο αξιωματούχος ανέφερε, επίσης, την πιθανότητα οι Ρώσοι να σταματούσαν την προέλασή τους από επιλογή για να «ανασυγκροτηθούν, να ξανασκεφτούν, να επανεκτιμήσουν την κατάσταση».

«Θα ανασυνταχθούν, θα προσαρμοστούν, θα αλλάξουν την τακτική τους» είπε ο αξιωματούχος, προσθέτοντας ότι το ρωσικό υπουργείο Άμυνας παραδέχτηκε ανοιχτά ότι θα στόχευε περιοχές αμάχων στο Κίεβο.

Πηγή: CNN

Ροή ειδήσεων

Advertisement