Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
Connect with us

Μαγειρική

  Κοτόπουλο με πιπεριές τσίλι    

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Υλικά (για 4 άτομα)

2 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 κουτ. γλυκού μπούκοβο καυτερό

2 πιπεριές τσίλι κόκκινες

2 πιπεριές τσίλι πράσινες

800 γρ. φιλέτο από στήθος κοτόπουλου

1 κουτ. σούπας τοματοπελτέ

2 κουτ. γλυκού κύμινο

2 κουτ. σούπας βούτυρο

1 λεμόνι, τον χυμό

Αλάτι

Εκτέλεση:

Κόβετε και πλένετε πολύ καλά το κοτόπουλο σε μπουκίτσες και τις πιπεριές τσίλι σε μικρές ροδέλες. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Παράλληλα, σε ένα πολύ μικρό μπολ ανακατεύετε το μπούκοβο, το κύμινο, τις πιπεριές τσίλι και το αλάτι. Μαρινάρετε τα φιλετάκια κοτόπουλου με αυτό το μείγμα. Ψήνετε το κοτόπουλο στο τηγάνι με τη μαρινάδα του και με το κρεμμύδι για 15΄. Προσθέτετε την τομάτα, το κύμινο και το βούτυρο, κλείνετε με το καπάκι το τηγάνι και μαγειρεύετε για 30΄. Ρίχνετε τον χυμό λεμονιού, σβήνετε τη φωτιά και το αφήνετε στο μάτι για 5΄ ακόμα. Σερβίρετε κατά προτίμηση με ρύζι ή άλλο συνοδευτικό της αρεσκείας σας.


Ροή ειδήσεων

Advertisement