Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Μπαίνει πλαφόν στο κέρδος των προϊόντων που δέχονται μπαράζ ανατιμήσεων

Δημοσιεύθηκε

στις

Με αδικαιολόγητες ανατιμήσεις «πιάστηκαν» απ’ τα ελεγκτικά κλιμάκια της ΔΙΜΕΑ επιχειρήσεις του οργανωμένου λιανεμπορίου. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του newmoney.gr σε αυτές συμπεριλαμβάνονται σχεδόν όλες οι μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ.

Όπως εξηγούσαν πηγές απ’ το Υπ. Ανάπτυξης οι συγκεκριμένες επιχειρήσεις εντοπίστηκαν να πουλάνε με μεγαλύτερο περιθώριο κέρδος παρτίδες προϊόντων για τις οποίες ισχύει πλαφόν (μάσκες, αντισηπτικά, αλκοολούχα προϊόντα κοκ).

Μάλιστα όπως εξηγούσαν οι ίδιες πηγές, οι επιχειρήσεις πιάστηκαν να έχουν ανεβάσει τις τιμές σε προϊόντα για τα οποία είχαν ενημερωθεί πως θα υπάρξουν ανατιμήσεις χωρίς ωστόσο να έχουν παραλάβει τις νέες –πιο ακριβές – παρτίδες! Οι περισσότερες περιπτώσεις αφορούν τις τιμές στις μάσκες υψηλής προστασίας, οι οποίες είχαν «εκτοξευτεί» στα τέλη της περασμένης χρονιάς.

Τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν απ’ τη ΔΙΜΕΑ κατόπιν απόφασης του υπ. Ανάπτυξης κ. Αδ. Γεωργιάδη υπερβαίνουν τις 150.000 ευρώ ενώ σε περίπτωση υποτροπής προβλέπεται το πρόστιμο να φθάσει το 1 εκατ. ευρώ.

Οι σχετικές ανακοινώσεις για τις συγκεκριμένες υποθέσεις αναμένονται εκτός απροόπτου σήμερα.

Την ίδια ώρα έτοιμη είναι η διάταξη απ’ την ηγεσία του υπ. Ανάπτυξης για την επέκταση του μέτρου του πλαφόν στο περιθώριο κέρδους σειράς προϊόντων που είναι στην «αιχμή» των πληθωριστικών πιέσεων που ασκούνται στην οικονομία.

Διαβάστε αναλυτικά στο newmoney.gr


Ροή ειδήσεων

Advertisement