Σάββατο 20 Απριλίου 2024
Connect with us

Μαγειρική

  Μπακαλιάρος με ρεβίθια στον φούρνο          

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Υλικά (για 4 άτομα)

500γρ. μπακαλιάρο ξαρμυρισμένο

500γρ. ρεβίθια μουλιασμένα αποβραδίς

80 γρ. βούτυρο

1 κρεμμύδι ξερό, σε λεπτές φέτες

4 κλωνάρια θυμάρι

300 γρ. πατάτες, κομμένες σε κύβους

800 ml ζωμό λαχανικών

50 γρ. κρέμα γάλακτος

2 ματσάκια μαϊντανό, μόνο τα φύλλα

2 φιλέτα σκουμπρί

αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

50ml ελαιόλαδο

2 κρεμμύδια κομμένα σε φέτες

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη

20ml κρασί λευκό ξηρό

300γρ. τοματάκια ξεφλουδισμένα και ψιλοκομμένα

1 κλωναράκι δενδρολίβανο

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Σε κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο, ρίχνετε τα κρεμμύδια και το σκόρδο και σοτάρετε για 2 λεπτά. Προσθέτετε τα μουλιασμένα ρεβίθια, ανακατεύετε καλά και ρίχνετε το κρασί. Όταν εξατμιστεί το κρασί προσθέτετε τα τοματάκια, το δενδρολίβανο, αλάτι και πιπέρι και αφήνετε να βράσουν σε μέτρια φωτιά για 30 λεπτά. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Μεταφέρετε τα ρεβίθια με τη σάλτσα τους σε ένα βαθύ ταψί και τοποθετείτε από πάνω τον μπακαλιάρο. Βάζετε το ταψί στο φούρνο και ψήνετε για 40 λεπτά. Ανάλογα με το πάχος και την προέλευση του ο μπακαλιάρος χρειάζεται ξαρμύρισμα μέχρι και 2 ημέρες, αλλάζοντας συχνά το νερό του.

Ροή ειδήσεων

Advertisement