Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

«Πυρά» για τον προϋπολογισμό

455 εκατ. ευρώ έχουν παρακρατηθεί από τον Δήμο Πατρέων τα τελευταία επτά χρόνια σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο, Δ. Πλέσσα

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

 

Τα «πυρά» των παρατάξεων της αντιπολίτευσης για υποδομές και έργα που έχει ανάγκη η πόλη, αλλά βρίσκονται «παγωμένα» εδώ και χρόνια, δέχτηκε η δημοτική Αρχή της Πάτρας στη διάρκεια της συζήτησης του προϋπολογισμού στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Από την άλλη πλευρά, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Διονύσης Πλέσσας στην εισήγησή του επέρριψε τις ευθύνες διαχρονικά στις κυβερνήσεις, αναφέροντας πως τα τελευταία επτά χρόνια από τον Δήμο έχουν παρακρατηθεί 455 εκατ. ευρώ, τα οποία στερείται ο λαός της Πάτρας.

«Οι Δήμοι το 2021 από τα περίπου 6 δις που έπρεπε να πάρουν για τη λειτουργία τους πήραν μόνο 1 δις 914 εκατ. ευρώ.  Παρακράτηση χρηματοδότησης δηλαδή πάνω από 65%, ενώ για το 2022 από τον κρατικό προϋπολογισμό που ψηφίστηκε, παρακρατούν ακόμα περισσότερο από τους Δήμους 134 εκατ. ευρώ.

Αυτό για το Δήμο μας σημαίνει  65 εκατ. ευρώ λιγότερα κάθε χρόνο από τα μνημόνια και έπειτα μέχρι σήμερα και 455 εκατ. ευρώ τα τελευταία 7 χρόνια είναι τα παρακρατηθέντα από την κάθε κυβέρνηση  από το Δήμο Πατρέων», ανέφερε ο κ. Πλέσσας επισημαίνοντας ότι την ίδια ώρα οι Δήμοι έχουν επιφορτιστεί με νέες αρμοδιότητες.

Στη συνέχεια ο κ. Πλέσσας υπεραμύνθηκε του έργου που έχει παραχθεί από τη δημοτική Αρχή, κυρίως στην κατεύθυνση ανακούφισης των δημοτών

Τέλος, ο κ. Πλέσσας αναφέρθηκε στις μειώσεις των εσόδων του Δήμου που ξεπερνούν τα 5,8 εκατ. € το 2021 σε σύγκριση με το 2020.

«Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε με πείσμα για τα κονδύλια που παρακρατούνται από την κάθε κυβέρνηση  αλλά και όσα  απαιτούνται, διότι είναι υποχρέωση του κράτους  η χρηματοδότηση της Τοπικής Διοίκησης, με θέσεις μας ενάντια στις συμπληγάδες της ανταποδοτικότητας που θέλει την κρίσιμη εξάρτηση των Υπηρεσιών από την εισπραξιμότητα από το λαό, αλλά και για προσλήψεις εργαζομένων σε τακτικές θέσεις εργασίας με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα», κατέληξε.

Ο προϋπολογισμός μετά από τη συζήτηση εγκρίθηκε.

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Διαφορετικά ψηφίσματα για τον πόλεμο στην Ουκρανία κατέθεσαν οι παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου. Η παράταξη της «Λαϊκής Συσπείρωσης», στο ψήφισμα που κατέθεσε αναφέρει μεταξύ άλλων πως «το Δημοτικό Συμβούλιο της Πάτρας θεωρεί απαράδεκτη την εισβολή της Ρωσίας στο έδαφος της Ουκρανίας και διαφωνεί με την εμπλοκή της χώρας μας στον πόλεμο», ενώ αναφέρει ότι είναι σε ετοιμότητα να συνεισφέρει έμπρακτα σε οτιδήποτε  ζητηθεί, για να εκφράσει την αλληλεγγύημας στον ουκρανικό λαό και συνολικά στους λαούς που δοκιμάζονται, λόγω του ιμπεριαλιστικού πολέμου».

Η παράταξη «Πάτρα Ενωμένη» στο ψήφισμα της, ανέφερε-μεταξύ άλλων- ότι «συνηγορούμε και συμφωνούμε με τις προσπάθειες της Ελληνικής Κυβέρνησης προς  την   κατεύθυνση της κατάπαυσης του πυρός και υποστήριξης της Ουκρανίας» και σημειώνει ότι «απαιτείται να συγκεντρώσουμε υποστηρικτικό υλικό (τρόφιμα, κλινοσκεπάσματα, φαρμακευτικό υλικό, είδη υγιεινής, κ.α.) με πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής, αλλά και όλων των δημοτικών παρατάξεων και να σταλούν άμεσα στους πληγέντες σε συνεργασία με τις κρατικές αρχές».

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement