Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Η Αχαϊα της αλληλεγγύης-Συνεχίζεται η συλλογή ανθρωπιστικής βοήθειας για τους κατοίκους της Ουκρανίας

Δημοσιεύθηκε

στις

Η Ν.Δ. σε συνεργασία με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, συγκεντρώνει τρόφιμα για το λαό της Ουκρανίας, που δοκιμάζεται τις τελευταίες ημέρες, λόγω των θλιβερών γεγονότων που συμβαίνουν στη χώρα του.

Η πρωτοβουλία που ξεκίνησε την Τετάρτη, η Διοικούσα Επιτροπή Εκλογικής Περιφέρειας Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας είχε θεαματικά αποτελέσματα καθώς δεκάδες μέλη , φίλοι της παράταξης και πολίτες της Πάτρας προσήλθαν στα γραφεία συμβάλλοντας και αυτοί σε αυτή την ανθρωπιστική βοήθεια προσφέροντας τρόφιμα μακράς διαρκείας (κονσέρβες παντός τύπου, γάλα εβαπορέ, γάλα σε σκόνη για παιδιά, δημητριακά, ζυμαρικά, όσπρια, αλεύρι και παξιμάδια). Τα τρόφιμα θα διατεθούν στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό.
Σε αυτήν την προσπάθεια ο Πρόεδρος και τα μέλη της ΔΕΕΠ ΝΔ Αχαΐας καλούν τα μέλη και τους φίλους να συνδράμουν και να φέρνουν τα τρόφιμα και σήμερα Παρασκευή 4 Μαρτίου στα γραφεία της οργάνωσης Κορίνθου 273Γ τις ώρες 10:00-14:00 και 18:00-22:00 , οπότε και τελειώνει η ανθρωπιστική πρωτοβουλία ενώ παράλληλα ευχαριστούν όλους όσους προσέφεραν.
ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΕΩΝ: Ο Δήμος Πατρέων ενημερώνει τους δημότες της πόλης μας, ότι από σήμερα θα γίνεται συλλογή τροφίμων, που θα σταλούν ως αλληλεγγύη στο δοκιμαζόμενο λαό της Ουκρανίας.
Τα είδη που συγκεντρώνονται είναι τα ακόλουθα: γάλα εβαπορέ, σκόνη γάλακτος για παιδιά, κονσέρβες, δημητριακά, παξιμάδια, αλεύρι, ζυμαρικά, όσπρια.
Η συλλογή θα γίνεται καθημερινά, κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες 9:00 – 12:00, στα γραφεία των Διαμερισμάτων:
-Νότιο Διαμέρισμα: Εργατικές Κατοικίες Ταραμπούρα, Φιλίππου Ολυμπιάδος 1.
-Ανατολικό Διαμέρισμα: Εγλυκάδος 98.
-Αρκτικό Διαμέρισμα: Πλατεία Εργατικών Κατοικιών Νέου Δρόμου 4.
-Κεντρικό Διαμέρισμα: Τοφάλου 5 και Αγίου Διονυσίου.
-Πρώην Δημαρχείο Ρίου: Αθηνών 6, Ρίο.
-Πρώην Δημαρχείο Βραχνεϊκων: Σταυροπούλου 10, Βραχνέικα.
-Πρώην Δημαρχείο Οβρυάς: Δημοκρατίας 209, Οβρυά.
ΚΙΝΑΛ: «Με τη σκέψη στον ουκρανικό λαό που βιώνει τη ρωσική εισβολή και στους Ουκρανούς πρόσφυγες που καταφθάνουν στην Ελλάδα, το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, μέσω του Τομέα Εθελοντισμού και Κοινωνικών Κινημάτων, ξεκίνησε δράση συγκέντρωσης ιατροφαρμακευτικού υλικού και τροφίμων μακράς διάρκειας που θα αποσταλούν άμεσα σε αυτούς», αναφέρει, σε σχετική ανακοίνωσή της, η γραμματέας του Τομέα Εθελοντισμού και Κοινωνικών Κινημάτων του Κινήματος, Μαρία Δημητρακοπούλου-Σιούνα.
Το ιατροφαρμακευτικό υλικό που συγκεντρώνει το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής αφορά αποστειρωμένες γάζες, επιδέσμου, ταινίες για συγκράτηση γαζών, μη συνταγογραφούμενα φάρμακα, όπως παρακεταμόλη (π.χ. depon, panadol κ.ά.), Betadine, οινόπνευμα και σύριγγες.
Επίσης, συγκεντρώνει τρόφιμα μακράς διάρκειας όπως κονσέρβες, γάλα (τύπου εβαπορέ), ελαιόλαδο, όσπρια, ζυμαρικά κ.λπ., αλλά και είδη ατομικής υγιεινής, όπως σαπούνι, σαμπουάν, μωρομάντηλα, παιδικές πάνες, σερβιέτες κ.λπ.
ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ: Ο Δικηγορικός Σύλλογος Πατρών παρεμβαίνει διοργανώνοντας εκδήλωση υπέρ της ειρήνης, στις 12 το μεσημέρι, στο Δικαστικό Μέγαρο Πατρών στέλνοντας το ηχηρό μήνυμα «Όλοι μαζί για την παγκόσμια ΕΙΡΗΝΗ!»
Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πατρών Θάνος Ζούπας καλεί τα μέλη του, τον λαό της Πάτρας και όλους τους φορείς της πόλης να συμμετάσχουν στην εκδήλωση.
«Ο Δικηγορικός Σύλλογος Πατρών ταγμένος στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της ειρήνης και υπέρμαχος της τήρησης του Διεθνούς Δικαίου, καταδικάζει απερίφραστα κάθε στρατιωτική εισβολή και παραβίαση των συνόρων ανεξαρτήτων κρατών, η οποία συνιστά κατάφωρη παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου» αναφέρει ο κ. Ζούπας.
ΔΟΜΕΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ: Οι δομές Αλληλεγγύης Πάτρας: Στέκι Αλληλεγγύης Πάτρας Εκεί στο Νότο,Δομή Αλληλεγγύης Προσφυγικών, Δομή Αλληλεγγύης Ζαβλανίου, καλούν σε αντιπολεμική δράση αύριο Σάββατο και ώρα 11:00 , στις Σκάλες Αγίου Νικολάου.

Ροή ειδήσεων

Advertisement