Connect with us

Μαγειρική

  Χοιρινές μπριζόλες ψητές με γλυκόξινη μαρινάδα

Published

on

 

Υλικά (για 4 άτομα)

4 μπριζόλες χοιρινές

Για τη μαρινάδα:

3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

2 κουτ. σούπας ξίδι

¼ φλιτζανιού σάλτσα σόγιας

8 κουτ. σούπας μαρμελάδα βερίκοκο

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

Πιπέρι

Εκτέλεση:

Ανακατεύετε τα υλικά της μαρινάδας σε γυάλινο σκεύος και βυθίζετε μέσα τις μπριζόλες. Αφήνετε να μαριναριστούν για 3 ώρες περίπου. Ενδιάμεσα τις ανακατεύετε δύο τρεις φορές με ξύλινη κουτάλα. Στη συνέχεια βγάζετε τις μπριζόλες από τη μαρινάδα τους και τις ψήνετε σε καυτή σχάρα, στα κάρβουνα ή στο γκριλ. Όσο ψήνονται τις αλείφετε μία δύο φορές με τη μαρινάδα. Προσοχή, δεν τις αλατίζετε γιατί η σόγια είναι αρκετά αλμυρή. Μόνο στο τέλος τις πασπαλίζετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Τις συνοδεύετε με ρύζι, πατάτες, βραστά ή ψητά λαχανικά καθώς και με οποιαδήποτε άλλη γαρνιτούρα της επιλογής σας.

Ροή ειδήσεων

Advertisement