Μαγειρική
Χοιρινές μπριζόλες ψητές με γλυκόξινη μαρινάδα
Υλικά (για 4 άτομα)
4 μπριζόλες χοιρινές
Για τη μαρινάδα:
3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
2 κουτ. σούπας ξίδι
¼ φλιτζανιού σάλτσα σόγιας
8 κουτ. σούπας μαρμελάδα βερίκοκο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Πιπέρι
Εκτέλεση:
Ανακατεύετε τα υλικά της μαρινάδας σε γυάλινο σκεύος και βυθίζετε μέσα τις μπριζόλες. Αφήνετε να μαριναριστούν για 3 ώρες περίπου. Ενδιάμεσα τις ανακατεύετε δύο τρεις φορές με ξύλινη κουτάλα. Στη συνέχεια βγάζετε τις μπριζόλες από τη μαρινάδα τους και τις ψήνετε σε καυτή σχάρα, στα κάρβουνα ή στο γκριλ. Όσο ψήνονται τις αλείφετε μία δύο φορές με τη μαρινάδα. Προσοχή, δεν τις αλατίζετε γιατί η σόγια είναι αρκετά αλμυρή. Μόνο στο τέλος τις πασπαλίζετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Τις συνοδεύετε με ρύζι, πατάτες, βραστά ή ψητά λαχανικά καθώς και με οποιαδήποτε άλλη γαρνιτούρα της επιλογής σας.