Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Από σήμερα τέλος οι μάσκες στους εξωτερικούς χώρους

Δημοσιεύθηκε

στις

Νέα χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων για τον κορονοϊό από σήμερα, Σάββατο 5 Μαρτίου. Στην τελευταία συνεδρίαση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, που πραγματοποιήθηκε υπό την γενική γραμματέα Δημόσιας Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη έγινε εισήγηση για την άρση της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας στους εξωτερικούς χώρους. Μέτρο που υιοθέτησε η κυβέρνηση και από σήμερα κυκλοφορούμε πλέον χωρίς μάσκα στους εξωτερικούς χώρους.

«Παραμένει όμως ως ισχυρή σύσταση η χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους με συνωστισμό καθώς και σε άτομα με παράγοντες κινδύνου για σοβαρή νόσο και ανεμβολίαστα άτομα», όπως επισήμανε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Οι ειδικοί έχουν αρχίσει ήδη να καταρτίζουν και τον οδικό χάρτη για την επιστροφή στην κανονικότητα με χρονικό ορίζοντα έως το τέλος Απριλίου, δηλαδή έως το Πάσχα. Στόχος είναι μέχρι το Πάσχα να έχουν επιστρέψει όλες οι ελευθερίες που έχουν στερηθεί η εμβολιασμένοι .

Οι ανεμβολίαστοι πάντως θα συνεχίσουν να ζουν με περιορισμούς, ενώ κάθε βήμα θα σχεδιάζεται προσεκτικά γιατί το φθινόπωρο μπορεί να μας επιφυλάσσει δυσάρεστες εκπλήξεις, σύμφωνα με τους ειδικούς.

Προσεχώς τέλος οι μάσκες και στα σχολεία
Το στίγμα της κατάργησης της μάσκας και στα σχολεία εκτός από τους εξωτερικούς χώρους έδωσε πριν από λίγα 24ωρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψή του σε Δημοτικό Σχολείο της Σύρου. «Πιστεύω ότι σύντομα θα απαλλαγούμε από τις μάσκες εντός της τάξης» δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Απευθυνόμενος στους μαθητές ο κ. Μητσοτάκης είπε ακόμη: «Ξέρω ότι ήταν μεγάλος μπελάς και δύσκολο για εσάς και μπράβο σας που τα καταφέρατε να είστε τόσο πειθαρχημένοι, αλλά νομίζω ότι τελειώνει πια η πανδημία και θα μπορέσουμε σιγά-σιγά να επανέλθουμε στην κανονικότητα μας».

dikaiologitika.gr


Ροή ειδήσεων

Advertisement