Connect with us

Μαγειρική

Περουβιανό κοτόπουλο στη σχάρα    

Published

on

 

 

Υλικά (για 4 άτομα)

Για τη σάλτσα

2 πιπεριές κέρατο καυτερές

3 πιπεριές κίτρινες ψημένες στο φούρνο στους 170οC για 40 λεπτά

1 ματσάκι κόλιανδρο, τα φυλλαράκια μόνο

1 σκελίδα σκόρδο

200γρ. μαγιονέζα

χυμό από 1 λάιμ ή όσο σας αρέσει

50ml ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Για το κοτόπουλο

1 κοτόπουλο 1,5-2 κιλά

2 κουτ. σούπας κύμινο

2 κουτ. σούπας πάπρικα

2 κουτ. γλυκού πιπέρι φρεσκοτριμμένο

2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο

2 κουτ. σούπας ξίδι από λευκό κρασί

2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Τοποθετείτε το κοτόπουλο με τη μεριά του στήθους προς τα κάτω και με ψαλίδι κουζίνας αφαιρείτε την πίσω ραχοκοκαλιά κόβοντάς την από τα δεξιά και αριστερά. Γυρίζετε το κοτόπουλο και το πατάτε απαλά σε στήθος και μπούτια να το απλώσετε.. Ανακατεύετε τα μπαχαρικά με το ελαιόλαδο και το ξίδι και αλείφετε το κοτόπουλο από τις δύο μεριές. Μαρινάρετε για 1 ώρα. Τοποθετείτε το κοτόπουλο σε διπλή σχάρα με λαβή και το ψήνετε στα κάρβουνα με τη μεριά του δέρματος επάνω για 17 λεπτά. Γυρίζετε από την άλλη και ψήνετε για 15 λεπτά. Προσέξτε μην καεί το δέρμα. Αν η φωτιά είναι δυνατή, τοποθετήστε το κοτόπουλο πιο ψηλά. Αφήνετε να ξεκουραστεί 5 λεπτά πριν το τεμαχίσετε. Ανακατεύετε όλα τα υλικά για τη σάλτσα εκτός από το ελαιόλαδο σε μπλέντερ για 2 λεπτά. Προσθέτετε το ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε επιπλέον λάιμ. Κρυώνετε τη σάλτσα στο ψυγείο για 2 ώρες. Σερβίρετε το κοτόπουλο με τη σάλτσα δίπλα σε ένα μπολ.

Ροή ειδήσεων

Advertisement