Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2022
Connect with us

Μαγειρική

Περουβιανό κοτόπουλο στη σχάρα    

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

Υλικά (για 4 άτομα)

Για τη σάλτσα

2 πιπεριές κέρατο καυτερές

3 πιπεριές κίτρινες ψημένες στο φούρνο στους 170οC για 40 λεπτά

1 ματσάκι κόλιανδρο, τα φυλλαράκια μόνο

1 σκελίδα σκόρδο

200γρ. μαγιονέζα

χυμό από 1 λάιμ ή όσο σας αρέσει

50ml ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Για το κοτόπουλο

1 κοτόπουλο 1,5-2 κιλά

2 κουτ. σούπας κύμινο

2 κουτ. σούπας πάπρικα

2 κουτ. γλυκού πιπέρι φρεσκοτριμμένο

2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο

2 κουτ. σούπας ξίδι από λευκό κρασί

2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Τοποθετείτε το κοτόπουλο με τη μεριά του στήθους προς τα κάτω και με ψαλίδι κουζίνας αφαιρείτε την πίσω ραχοκοκαλιά κόβοντάς την από τα δεξιά και αριστερά. Γυρίζετε το κοτόπουλο και το πατάτε απαλά σε στήθος και μπούτια να το απλώσετε.. Ανακατεύετε τα μπαχαρικά με το ελαιόλαδο και το ξίδι και αλείφετε το κοτόπουλο από τις δύο μεριές. Μαρινάρετε για 1 ώρα. Τοποθετείτε το κοτόπουλο σε διπλή σχάρα με λαβή και το ψήνετε στα κάρβουνα με τη μεριά του δέρματος επάνω για 17 λεπτά. Γυρίζετε από την άλλη και ψήνετε για 15 λεπτά. Προσέξτε μην καεί το δέρμα. Αν η φωτιά είναι δυνατή, τοποθετήστε το κοτόπουλο πιο ψηλά. Αφήνετε να ξεκουραστεί 5 λεπτά πριν το τεμαχίσετε. Ανακατεύετε όλα τα υλικά για τη σάλτσα εκτός από το ελαιόλαδο σε μπλέντερ για 2 λεπτά. Προσθέτετε το ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε επιπλέον λάιμ. Κρυώνετε τη σάλτσα στο ψυγείο για 2 ώρες. Σερβίρετε το κοτόπουλο με τη σάλτσα δίπλα σε ένα μπολ.

Περισσότερα

Μαγειρική

Μακαρονάδα Αλφρέντο  

Δημοσιεύθηκε

στις

        

Υλικά (για 4 άτομα)

Μερίδες: 2

100 γρ. τυρί cottage

250 ml γάλα φρέσκο

1 κουτ. σούπας κορν φλάουρ

1 κουτ. σκόρδο σε σκόνη

200 γρ. σπαγγέτι ολικής άλεσης

30 γρ. παρμεζάνα ψιλοτριμμένη

½ κουτ. γλυκού μαύρο πιπέρι τριμμένο

λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο

αλάτι

Εκτέλεση:

Ρίχνετε στον πολυκόφτη το τυρί cottage με το γάλα, το κορν φλάουρ, τη σκόνη σκόρδου και λίγο αλάτι και χτυπάτε σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να πάρετε μια σάλτσα λεία. Αδειάζετε το περιεχόμενο του πολυκόφτη σε ένα τηγάνι και ζεσταίνετε σε χαμηλή φωτιά. Μόλις πάρει μια βράση, μαγειρεύετε μέχρι η σάλτσα να συμπυκνωθεί ελαφρώς και να θυμίζει αυτήν της παχύρευστης κρέμα γάλακτος. Βάζετε σε μια  σπαγγετιέρα μπόλικο, ελαφρώς αλατισμένο νερό να βράσει. Ρίχνετε το ζυμαρικό και βράζετε σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία ή λίγο λιγότερο από τον αναγραφόμενο χρόνο (αλ ντέντε). Τα στραγγίζετε κρατώντας λίγο από το νερό που έβρασαν. Μεταφέρετε το σπαγγέτι στο τηγάνι με τη σάλτσα τυριού και προσθέτετε την ψιλοτριμμένη παρμεζάνα και το μαύρο πιπέρι. Αν χρειαστεί, αραιώνετε με λίγο από το νερό που κρατήσατε. Μοιράζετε σε δύο πιάτα και γαρνίρετε με τον μαϊντανό. Σερβίρετε αμέσως.

Περισσότερα

Μαγειρική

Χοιρινές μπριζόλες φούρνου με πατάτες και μπέικον      

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Υλικά (για 4 άτομα)

10 φέτες μπέικον, χοντροκομμένο

50 ml ε.π. ελαιόλαδο

1 μεγάλο κρεμμύδι, σε φέτες

2 σκελίδες σκόρδο, χοντροκομμένες

2 φύλλα δάφνης

2 κουτ.σούπας μουστάρδα απαλή

2 λεμόνια, τον χυμό

4 μεγάλες πατάτες, σε φέτες

1.200 γρ. χοιρινές μπριζόλες λαιμού, χωρίς κόκαλο

αλάτι, μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση:

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 160°C στον αέρα και παράλληλα ένα τηγάνι σε υψηλή θερμοκρασία. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνετε το μπέικον και το σοτάρετε μέχρι να αρχίσει να μαραίνεται. Το αφαιρείτε με τρυπητή κουτάλα σε πιάτο. Στο ίδιο τηγάνι ρίχνετε το ελαιόλαδο και το κρεμμύδι, το αλατοπιπερώνετε και το σοτάρετε μέχρι να πάρει χρυσαφένιο χρώμα. Ρίχνετε και το σκόρδο και σοτάρετε για 1′. Αφαιρείτε από το τηγάνι. Σε ένα ταψί προσθέτετε τα φύλλα δάφνης, τη μουστάρδα, τον χυμό λεμονιού και ανακατεύετε μέχρι να διαλυθεί η μουστάρδα. Ρίχνετε μέσα τις πατάτες και το μπέικον και ανακατεύετε καλά. Αλατοπιπερώνετε το κρέας καλά και το τοποθετείτε πάνω από τις πατάτες. Ψήνετε για 1 ώρα ή μέχρι να ψηθούν καλά το κρέας και οι πατάτες. Δυναμώνετε στη συνέχεια τον φούρνο στους 180°C και ψήνετε για άλλα 10΄ ή μέχρι να πάρει ένα ροδοκόκκινο χρώμα το φαγητό.

 

 

Περισσότερα

Μαγειρική

Πιπεριές κέρατο πανέ με κιμά               

Δημοσιεύθηκε

στις

   

Υλικά (για 4 άτομα)

Για τη γέμιση

10- 15 πράσινες πιπεριές κέρατο

1 ματσάκι κρεμμυδάκια, φρέσκα

3 κουτ. σούπας δυόσμο, φρέσκο

5 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο

2 πρέζες κύμινο

1 κουτ. γλυκού κουρκουμά

1 εκ. τζίντζερ, φρέσκο

250 γρ. κιμά χοιρινό

αλάτι, μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Για το πανάρισμα

250 γρ. αλεύρι

2 πρέζες αλάτι

1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ

1 αυγό

200 ml πολύ κρύο νερό

ελαιόλαδο, για το τηγάνισμα

Εκτέλεση:

Κόβετε τις πιπεριές (μόνο τη μία πλευρά) κατά μήκος και αφαιρείτε τους σπόρους. Ψιλοκόβετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τον δυόσμο. Σε μέτρια κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο, ρίχνετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα σοτάρετε. Προσθέτετε το κύμινο, τον κουρκουμά, το τζίντζερ ψιλοκομμένο, αλάτι, πιπέρι και σοτάρετε για 1΄. Προσθέτετε τον κιμά και τον σοτάρετε μέχρι ο κιμάς να «πιει» όλα τα υγρά του, αλλά να μη «στεγνώσει». Ενσωματώνετε τον δυόσμο. Γεμίζετε τις πιπεριές από το πλάι. Τις βάζετε σε ταψί και τις αφήνετε στην άκρη. Ρίχνετε όλα τα υλικά σε μπολ και ανακατεύετε να ομογενοποιηθεί το μίγμα. Σε μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνετε σε δυνατή φωτιά αρκετό ελαιόλαδο. Περνάτε μία-μία τις πιπεριές από την τεμπούρα και τις βυθίζετε στο καυτό λάδι. Μόλις πάρουν χρυσαφί χρώμα, τις αφαιρείτε και τις βάζετε σε σκεύος στρωμένο με απορροφητικό χαρτί.

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα