Σάββατο 20 Απριλίου 2024
Connect with us

Διεθνή

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ποιες περιοχές έχουν καταλάβει οι Ρώσοι και ποιες άλλες πολιορκούν

Δημοσιεύθηκε

στις

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η εισβολή των ρωσικών στρατευμάτων στην Ουκρανία με το σφυροκόπημα να είναι συνεχές.

Από την άλλη ο ρωσικός στρατός πολιορκεί από βορειοδυτικά αλλά και βορειοανατολικά το Κίεβο θέλοντας να καταλάβει όσο γίνεται πιο γρήγορα την πρωτεύουσα της Ουκρανίας.

Σύμφωνα με τον χάρτη του Ινστιτούτου για τη Μελέτη του Πολέμου στα χέρια των Ρώσων βρίσκονται Λουχάνσκ, Ντονέτσκ, Μαριούπολη, Χερσώνα και ένα μεγάλο μέρος της βορειοανατολικής Ουκρανίας.

Επίθεση δέχεται και η περιοχή Μικολάιβ, λιμάνι στρατηγικής σημασίας που θέλουν να καταλάβουν οι Ρώσοι καθώς τους οδηγεί κατευθείαν στην Οδησσό.

Σύμφωνα με τον Ολεκσέι Κουλέμπα, επικεφαλής της Περιφερειακής Κρατικής Διοίκησης του Κιέβου, η πόλη Μποροντιάνκα, βορειοδυτικά του Κιέβου έχει «καταστραφεί σχεδόν ολοσχερώς», ενώ συνεχίζεται ανελέητα το σφυροκόπημα της Μαριούπολης.

«Δεν υπάρχει νερό και ηλεκτρικό ρεύμα εκεί… Δεν υπάρχει Μποροντιάνκα. Έχει καταστραφεί σχεδόν ολοκληρωτικά. Το κέντρο της πόλης είναι απλά φρικιαστικό. Η Μποροντιάνκα βρίσκεται υπό την επιρροή των ρωσικών στρατευμάτων- ελέγχουν αυτόν τον οικισμό», τόνισε χαρακτηριστικά όπως αναφέρει το CNN.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement