Κυριακή 14 Αυγούστου 2022
Connect with us

Μαγειρική

Στήθη κοτόπουλου στο φούρνο           

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

Υλικά (για 4 άτομα)

1 κιλό στήθη κοτόπουλου (περίπου 5 στήθη)

150γρ. κράκερ αλεσμένα

75γρ. παρμεζάνα τριμμένη (ή κεφαλογραβιέρα Αμφιλοχίας, γραβιέρα Σκύρου)

60ml ελαιόλαδο

2 κουτ. σούπας ρίγανη φρέσκια ψιλοκομμένη

50γρ. μουστάρδα Ντιζόν καλής ποιότητας

25ml νερό

αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190οC. Σε ένα μπολ ανακατεύετε τα κράκερ, το μισό ελαιόλαδο, την παρμεζάνα και τη ρίγανη. Αλατοπιπερώνετε. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το νερό και τη μουστάρδα. Αλατοπιπερώνετε. Βουτάτε τα στήθη κοτόπουλου στο μίγμα της μουστάρδας και μετά στα κράκερ. Τα τοποθετείτε σε ένα ταψί και ψήνετε στο φούρνο για 25 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρει ωραίο ροδοκόκκινο χρώμα. Σερβίρετε με πράσινη σαλάτα ή λαχανικά στον ατμό.

Μαγειρική

Ταλιατέλες κολοκυθιού 

Δημοσιεύθηκε

στις

   

 

Υλικά (για 4 άτομα)

Για την άλμη

10 γρ. αλάτι

500 ml νερό κρύο

500 γρ. παγάκια

Για τα κολοκυθάκια

½ φλιτζ. ε.π. ελαιόλαδο

2 φέτες μπέικον, πολύ ψιλοκομμένο

1 μέτριο κρεμμύδι, σε φέτες

1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο, σε φέτες

1 καλή πρέζα μπούκοβο

1 κιλό κολοκυθάκια μέτρια

1 σφηνάκι λευκό ξηρό κρασί

1 μεγάλη τομάτα, τριμμένη

2 κουτ. σούπας παρμεζάνα ψιλοτριμμένη σαν σκόνη

1 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο

5-6 μεγάλα φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα

1 καλή πρέζα ρίγανη

Αλάτι

Εκτέλεση:

Βάζετε σε ένα μεγάλο τηγάνι το ελαιόλαδο να ζεσταθεί, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, και σοτάρετε το μπέικον, το κρεμμύδι και το σκόρδο. Όταν αρχίσει το μπέικον να γίνεται τραγανό, προσθέτετε το μπούκοβο, σοτάρετε για μερικά δευτερόλεπτα, δυναμώνετε τη φωτιά και προσθέτετε τα κολοκυθάκια. Ανακατεύετε συνέχεια αλλά προσεκτικά γυρνώντας τα κολοκυθάκια, μέχρι να μαλακώσουν αλλά να είναι ακόμα τραγανά, για 3΄. Σβήνετε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί προσθέτετε την τομάτα, αλατίζετε και συνεχίζετε ανακατεύοντας προσεκτικά για 1΄. Προσθέτετε την παρμεζάνα, ανακατεύουμε ακόμα για 1΄, αποσύρετε το σκεύος από τη φωτιά και προσθέτετε τον μαϊντανό, τον δυόσμο και τη ρίγανη. Σερβίρετε με τριμμένη φέτα.

Περισσότερα

Μαγειρική

  Γιουβέτσι με κριθαροκεφτέδες και κεφαλογραβιέρα         

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Υλικά (για 4 άτομα)

Για το γιουβέτσι:

1.200 γρ. μοσχάρι, σε μερίδες

1/4 φλιτζ. έ.π. ελαιόλαδο

1 μικρό κρεμμύδι, ολόκληρο

1 καρότο

1 πράσο

3 σκελίδες σκόρδο

1 κ.σ. πελτέ τομάτας

1/2 φλ. κόκκινο ξηρό κρασί

1 πρέζα ζάχαρη

2 συσκ. τοματάκια ολόκληρα, αποφλοιωμένα (ή τριμμένη ντομάτα)

2 κλωνάρια μαϊντανό

1 δαφνόφυλλο

3-4 κόκκους μπαχάρι

κεφαλοτύρι τριμμένο ή ξερή μυζήθρα

αλάτι, μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Για το κριθαράκι:

500 γρ. κριθαράκι χοντρό

1/4 φλιτζ. έ.π. ελαιόλαδο

150 γρ. κεφαλογραβιέρα, σε κύβους

100 γρ. αλεύρι γ.ό.χ.

Εκτέλεση:

Στεγνώνετε το μοσχάρι σε απορροφητικό χαρτί. Σε βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και ροδίζετε το κρέας. Προσθέτετε ολόκληρα τα λαχανικά, το κρεμμύδι, το καρότο, το πράσο, το σκόρδο, και σοτάρετε για 1΄. Προσθέτετε τον πελτέ και τον τρίβετε στη βάση της κατσαρόλας να ψηθεί για 1΄. Σβήνετε με το κρασί και ρίχνετε τη ζάχαρη. Προσθέτετε τις τριμμένες τομάτες και 1 λίτρο νερό. Βάζετε τη δάφνη και το μπαχάρι. Σκεπάζετε και αφήνετε να σιγοβράσει το κρέας να μαλακώσει. Κρατάτε λίγη σάλτσα στην άκρη. Προς το τέλος του βρασμού, προσθέτετε αλάτι και πιπέρι. Σβήνετε με το κρασί και ρίχνετε τη ζάχαρη. Προσθέτετε τις τριμμένες τομάτες και 1 λίτρο νερό. Βάζετε τη δάφνη και το μπαχάρι. Σκεπάζετε και αφήνετε να σιγοβράσει για 1 ώρα. Κρατάτε λίγη σάλτσα στην άκρη. Προς το τέλος του βρασμού, προσθέτετε αλάτι και πιπέρι. Σε κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και ρίχνετε το κριθαράκι ανακατεύοντας να λαδωθεί καλά. Το αδειάζετε σε ταψί. Από πάνω βάζετε το βρασμένο κοκκινιστό μοσχάρι. Αφαιρείτε από τη σάλτσα τα και περιχύνετε με τη σάλτσα τα υλικά στο ταψί. Η σάλτσα πρέπει να καλύπτει το κριθαράκι. Ψήνετε το γιουβέτσι σε προθερμασμένο φούρνο στους 170οC στις αντιστάσεις, στην κάτω θέση του φούρνου, για 35΄. Ενδιάμεσα ανακατεύετε μία φορά τα υλικά. Όταν είναι έτοιμο, ξεχωρίζετε το κρέας με το κριθαράκι. Βάζετε το κριθαράκι σε ένα μπολ, το αφήνετε να κρυώσει και ρίχνετε το αλεύρι και την κεφαλογραβιέρα. Σε ένα καυτό τηγάνι με ελαιόλαδο τηγανίζετε τους κριθαροκεφτέδες. Σερβίρετε με το μοσχαράκι και σάλτσα.

Περισσότερα

Μαγειρική

Γαύρος με τομάτα στον φούρνο           

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

Υλικά (για 4 άτομα)

1 κιλό γαύρο

120 ml ε.π. ελαιόλαδο

1 μέτριο κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

1 δαφνόφυλλο

100 ml λευκό ξηρό κρασί

2 τομάτες αποφλοιωμένες, ξεσποριασμένες και ψιλοκομμένες

5-6 κλωνάρια μαϊντανό, ψιλοκομμένο

ανθό αλατιού

κόκκους μαύρου πιπεριού

1 πρέζα ρίγανη

Εκτέλεση:

Βγάζετε το κεφάλι και τα εντόσθια από τα ψάρια, τα πλένετε καλά σε τρεχούμενο κρύο νερό και τα τοποθετείτε σε σουρωτήρι για 10΄ για να στραγγίξουν καλά. Ταυτόχρονα ετοιμάζετε μια σύβραση βάζοντας το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το σκόρδο και τη δάφνη να αχνιστούν και να μαλακώσουν. Κατόπιν, σβήνετε με το κρασί και μετά από 2΄-3΄ προσθέτετε την ψιλοκομμένη τομάτα. Αλατοπιπερώνετε, ρίχνετε τον μαϊντανό και τραβάτε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Απλώνετε τη μισή σύβραση στο ταψί, αραδιάζετε ομοιόμορφα τον γαύρο από πάνω και συμπληρώνετε με την υπόλοιπη σύβραση από πάνω. Τοποθετείτε το ταψί και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 °C για περίπου 10΄. Για το σερβίρισμα, πασπαλίζετε με λίγη ξερή ρίγανη.

 

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα