Connect with us

Μαγειρική

Στήθη κοτόπουλου στο φούρνο           

Published

on

 

 

Υλικά (για 4 άτομα)

1 κιλό στήθη κοτόπουλου (περίπου 5 στήθη)

150γρ. κράκερ αλεσμένα

75γρ. παρμεζάνα τριμμένη (ή κεφαλογραβιέρα Αμφιλοχίας, γραβιέρα Σκύρου)

60ml ελαιόλαδο

2 κουτ. σούπας ρίγανη φρέσκια ψιλοκομμένη

50γρ. μουστάρδα Ντιζόν καλής ποιότητας

25ml νερό

αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190οC. Σε ένα μπολ ανακατεύετε τα κράκερ, το μισό ελαιόλαδο, την παρμεζάνα και τη ρίγανη. Αλατοπιπερώνετε. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το νερό και τη μουστάρδα. Αλατοπιπερώνετε. Βουτάτε τα στήθη κοτόπουλου στο μίγμα της μουστάρδας και μετά στα κράκερ. Τα τοποθετείτε σε ένα ταψί και ψήνετε στο φούρνο για 25 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρει ωραίο ροδοκόκκινο χρώμα. Σερβίρετε με πράσινη σαλάτα ή λαχανικά στον ατμό.

Ροή ειδήσεων

Advertisement