Παρασκευή 9 Ιουνίου 2023
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Ο μικρός Κωνσταντίνος χαρίζει ζωή–Γενναία η απόφαση των γονιών του να δωρίσουν τα όργανά του

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο μικρός Κωνσταντίνος δεν κατάφερε να βγει νικητής από την τόσο δύσκολη μάχη που έδινε, όμως, «φεύγοντας» προσφέρει ζωή. Οι γονείς του πήραν τη γενναία απόφαση να δωρίσουν τα όργανά του και η διαδικασία έχει ξεκινήσει για την ανεύρεση των ληπτών από τη λίστα του ΕΟΜ.

Μέσα στον πόνο τους, η οικογένεια από την Κρήνη, απέδειξε πως έχει μεγάλα αποθέματα δύναμης και αγάπης, εφόσον όπως και η οικογένεια από το Αγρίνιο την περασμένη εβδομάδα, θέλησαν να σωθούν άλλα παιδάκια.

Ο 6χρονος τραυματίστηκε βαρύτατα στο κεφάλι το απόγευμα της Κυριακής πέφτοντας από το μπαλκόνι του δευτέρου ορόφου. Αν και μεταφέρθηκε ταχύτατα από το ΕΚΑΒ συνοδεία της ΕΛ.ΑΣ. στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων οι γιατροί προχώρησαν άμεσα στη διασωλήνωσή του και διεκομίσθη για νοσηλεία στην ΜΕΘ Παίδων του ΠΓΝΠ.  Όμως παρά τις προσπάθειες των γιατρών δεν τα κατάφερε. Αφού έγιναν τα εγκεφαλικά τεστ και διαπιστώθηκε σήμερα ο εγκεφαλικός θάνατος του παιδιού, ενημερώθηκαν οι γονείς και πήραν την απόφαση για τη δωρεά οργάνων.

Πρόκειται για την δεύτερη περίπτωση δωρεάς οργάνων σε διάστημα μίας εβδομάδας στο Νοσοκομείο του Ρίου. Είχε προηγηθεί ο 2,5 ετών Γιωργάκη από το Αγρίνιο που κατάπιε φασόλι το οποίο του έφραξε τον αεραγωγό και δυστυχώς δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή.

Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement