Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Αύξηση τιμών: Σε απόγνωση δεκάδες οικογένειες – Εκτός ελέγχου η ακρίβεια σε ρεύμα και φυσικό αέριο

Δημοσιεύθηκε

στις

Αρκετές είναι οι οικογένειες που αντιμετωπίζουν την αδυναμία να ανταποκριθούν στον οικογενειακό προϋπολογισμό που είχε γίνει με… παλιές τιμές.
Περίπου 1.100 ευρώ χρειάζεται αυτόν τον μήνα ο Παναγιώτης για να πληρώσει μόνο το σούπερ μάρκετ, το ρεύμα και το αέριο του σπιτιού. Τι μένει; «Δεν μένει τίποτα. Τώρα όχι» απαντά ο ίδιος.

Γράφει, σβήνει, προσθέτει, αφαιρεί και απηυσδυσμένος λέει στην κάμερα του LIVE NEWS πως στο τέλος του μήνα θα βρεθεί μπροστά στο δίλημμα ποιον λογαριασμό να πρωτοπληρώσει.

Ξεφυσάει όταν βλέπει πόσα χρήματα χρειαζόταν την περσινή αντίστοιχη περίοδο. «Το αέριο ήταν πολύ λιγότερο γύρω στα 100 ευρώ, η ΔΕΗ γύρω στα 90 και το σούπερ μάρκετ γύρω στα 360» σημείωσε.

Υπό τον «πέλεκυ» της ακρίβειας, ο οικογενειακός προϋπολογισμός σκαρφάλωσε στα 1.100 ευρώ μόνο για τα απολύτως απαραίτητα. Όταν πέρσι χρειαζόταν… 550 ευρώ.

Τα πράγματα θα ήταν ακόμα πιο πιεστικά για τον Παναγιώτη αν προσέθετε και τα έξοδα της βενζίνης. «Το αυτοκίνητο ευτυχώς δεν το κινούμε πολύ γιατί μένουμε στο κέντρο. Ένα πενηντάρικο είναι» πρόσθεσε ο Παναγιώτης.

Πατέρας δύο παιδιών, ο Παναγιώτης προσπαθεί να κάνει οικονομία από τα υπόλοιπα έξοδα μειώνοντας εξόδους και δραστηριότητες της οικογένειας. «Τα καταφέρνουμε με λεφτά που είχαμε μαζέψει πιο παλιά και τα τρώμε. Σίγουρα κάνεις οικονομία γιατί τα βρίσκεις μπροστά σου» συμπλήρωσε.

Εδώ και 20 χρόνια διατηρεί pet shop στην καρδιά της Θεσσαλονίκης και με αγωνία περιμένει τους λογαριασμούς της επιχείρησης.

in.gr


Ροή ειδήσεων

Advertisement