Τρίτη 16 Απριλίου 2024
Connect with us

Χωρίς κατηγορία

Με επιτυχία η εκδήλωση της ΔΕΕΠ Αχαΐας-Θηλυκή κυριαρχία σε χρώμα… γαλάζιο

Δημοσιεύθηκε

στις

Γέμισε ασφυκτικά η αίθουσα του ξενοδοχείου «Αστήρ» στην εκδήλωση που πραγματοποίησε η ΔΕΕΠ Αχαΐας για την παγκόσμια ημέρα της γυναίκας με κεντρική ομιλήτρια την υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως.

Μάλιστα, η προσέλευση ήταν τόσο μεγάλη που ο πρόεδρος της οργάνωσης, Αντώνης Κουνάβης ανέφερε: «800 προσκλήσεις αποδείχτηκε πως δεν ήσαν αρκετές». Αλλά και η κ. Κεραμέως δήλωσε κατάπληκτη με τη δυναμική της εκδήλωσης: «Δεν έχω λόγια για την αποψινή εκδήλωση… Σχεδόν δύο χρόνια τώρα, λόγω της πανδημίας, έχουμε ξεχάσει πως είναι να βρίσκεσαι με τόσο κόσμο και να αισθάνεσαι τόσο ισχυρό και έντονο τον παλμό του. Σας ευχαριστώ για την πρόσκληση στην αποψινή βραδιά, η τιμή είναι δική μου».

Ασφαλώς, στην αίθουσα του ξενοδοχείου6 «Αστήρ» δεν βρίσκονταν μόνο γυναίκες. Οι γυναίκες όμως αποτελούσαν την πολύ μεγάλη πλειοψηφία, δίνοντας ένα πολύ ισχυρό «παρόν» σε μία κομματική εκδήλωση της τοπικής ΝΔ και μάλιστα, σε μία εποχή όπου τα προβλήματα είναι οξυμένα και οι προκλήσεις για την κοινωνία παραμένουν πολύ μεγάλες.

ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΘΗΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Σε αυτά τα προβλήματα και τις προκλήσεις εστίασε και η κ. Κεραμέως στο ξεκίνημα της ομιλίας της, αναφερόμενη στον πόλεμο στην Ουκρανία και σημειώνοντας πως η φετινή παγκόσμια ημέρα της γυναίκας είναι αφιερωμένη στην Ουκρανίδα μάνα και γυναίκα.

Η υπουργός ανέφερε ότι μετά από επικοινωνία που είχε με τον Ουκρανό υπουργό Παιδείας, έστειλε επιστολή προς την Ε.Ε. μέσω της οποίας ζητάει, η Ευρώπη να στηρίξει το εκπαιδευτικό σύστημα της Ουκρανίας και τα εκατομμύρια μαθητών της χώρας που έχει δεχτεί την ρωσική εισβολή. Ακόμα, ανέφερε πως οι πρώτοι μαθητές από την Ουκρανία έχουν ήδη γραφτεί σε σχολεία στην Ελλάδα. «Είναι παιδιά που διεκδικούν ένα ασφαλές εκπαιδευτικό περιβάλλον, το οποίο εμείς θα τους προσφέρουμε» υπογράμμισε, προσθέτοντας ότι έχουν αρθεί πολλά γραφειοκρατικά μέτρα για τα παιδιά από την Ουκρανία και η ελληνική κυβέρνηση θα κάνει και στο μέλλον ό,τι απαιτείται για να μην μείνει κανένας αβοήθητος.

ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ

Με την ευκαιρία της παρουσίας της, η κ. Κεραμέως έκανε αναφορά και στις εκπαιδευτικές μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης της ΝΔ, σημειώνοντας ότι συμβάλλουν στην ανακούφιση και διευκόλυνση της Ελληνίδας μάνας και της ελληνικής οικογένειας. Έτσι, μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στη φοίτηση στο νήπιο από 4 ετών, στη διδασκαλία όλων των ειδικών μαθημάτων στα δημόσια σχολεία, στην πρόσληψη ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών, στα νέα προγράμματα σπουδών, στις προσλήψεις άνω των 12.000 εκπαιδευτικών, στο σύστημα αξιολόγησης, αλλά και στον ψηφιακό μετασχηματισμό, τον οποίο χαρακτήρισε ως «μία ευκαιρία που ανέδειξε η πανδημία».

Η υπουργός αναφέρθηκε και στο νέο νόμο –πλαίσιο για τα Πανεπιστήμια, στην ελάχιστη βάση εισαγωγής και στην κατάργηση των «αιώνιων φοιτητών», στα κριτήρια χρηματοδότησης των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, αλλά και στις δράσεις εξωστρέφειας μέσω συνεργασιών με μεγάλα και διάσημα Πανεπιστήμια του εξωτερικού.

Κλείνοντας την τοποθέτησή της, η κ. Κεραμέως επανέλαβε την ευχή που μία μέρα νωρίτερα είχε εκφράσει και σε ομιλία της στη Βουλή. «Εύχομαι, σύντομα να μην χρειάζεται να γιορτάζουμε την Ημέρα της Γυναίκας, γιατί αυτό θα σημαίνει πως έχουμε πετύχει την ισότητα στην πράξη. Ίσως τότε δεν θα κάνουμε τέτοιες εκδηλώσεις, αλλά θα κάνουμε άλλες εκδηλώσεις για να μιλάμε για το έργο της ΝΔ και τον τρόπο με τον οποίο αλλάζει και προχωράει η Ελλάδα» κατέληξε η υπουργός.

Α. ΚΟΥΝΑΒΗΣ: «ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ ΜΙΑ ΜΕΡΑ…»

«Δεν αρκεί μία μέρα για να τιμήσουμε τις γυναίκες. Μπορούμε όμως αυτή τη μέρα να την αξιοποιήσουμε για να αναδείξουμε τις ανισότητες» τόνισε από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ, Αντώνης Κουνάβης, ο οποίος προλόγισε και την υπουργό.

Ο κ. Κουνάβης, αφού αναφέρθηκε στο ιστορικό της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας και στα βήματα που έχουν γίνει για την ισότητα στην Ελλάδα, τόνισε-μεταξύ άλλων-τα εξής: «Η σκέψη μας στρέφεται στις “αόρατες” ηρωίδες που ανέδειξε η πανδημία: στις νοσηλεύτριές μας και τα κορίτσια στα ταμεία των σούπερ μάρκετ. Στις κοπέλες της Πολιτικής Προστασίας και της καθαριότητας. Αλλά και στις δασκάλες και καθηγήτριες που δίνουν τη μάχη της τηλεκπαίδευσης. Αλλά η σκέψη μας στρέφεται και στις ηρωίδες γυναίκες της Ουκρανίας που αγωνίζονται με κάθε τρόπο να υπερασπιστούν την πατρίδα τους, μαχόμενες κατά των Ρώσων εισβολέων και προτάσσοντας  τα στήθη τους για να προστατέψουν τα παιδιά τους».

Ακόμα, μίλησε για την κ. Κεραμέως, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι «στο πρόσωπο της αντικρίζουμε τη σύζυγο, τη μητέρα, την επιστήμονα, την πολιτικό, τη γυναίκα που δίνει καθημερινά με πίστη και αποφασιστικότητα έναν αγώνα σε πολλαπλά μέτωπα, ούσα υπερήφανη, δικαίως, για την προσφορά της, που αποτυπώνεται σε ένα ουσιαστικό έργο».

ΠΑΡΟΥΣΙΕΣ ΚΑΙ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ

Στην εκδήλωση παρέστησαν μεταξύ άλλων, ο Μητροπολίτης Πατρών, κ. Χρυσόστομος, οι βουλευτές, Α. Τσιγκρής, Ι. Φωτήλας και Χρ. Αλεξοπούλου, οι Αντιπεριφερειάρχες, Χ. Μπονάνος, Α. Φίλιας, Τ. Παπαδόπουλος και Ν. Κοροβέσης, ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ, Ι. Καρβέλης, ο πρόεδρος του ΕΑΠ, Ι.Ο. Ζώρρας, κ.ά. Χαιρετισμούς απηύθυναν δια ζώσης, οι τρεις παρόντες βουλευτές, ενώ έγγραφους χαιρετισμούς έστειλαν, ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ, Κ. Μητσοτάκης, ο Υφυπουργός Εξωτερικών, Α. Κατσανιώτης, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Ν. Φαρμάκης και ο Γραμματέας Οργανωτικού της ΝΔ, Στ. Κονταδάκης.

Βραβεύτηκαν γυναίκες που άφησαν ισχυρό αποτύπωμα στην τοπική κοινωνία

Η εκδήλωση της ΔΕΕΠ Αχαΐας έκλεισε με τιμητικές βραβεύσεις σε γυναίκες – στελέχη της τοπικής Νέας Δημοκρατίας που έχουν αφήσει έντονο το στίγμα τους στην τοπική κοινωνία. Συγκεκριμένα, βραβεύτηκαν η Βασιλική Μεντζελοπούλου, η Αλέκα Βακάλογλου (το βραβείο παρέλαβε ο σύζυγός της, Δημήτρης Βακάλογλου), η Άννα Σπηλιωτακάρα – Ρηγοπούλου (την πλακέτα παρέλαβε η κόρη της, Ασπασία Ρηγοπούλου), η Λιολιώ Κολυπέρα (το βραβείο παρέλαβε

Ροή ειδήσεων

Advertisement