Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Παρελθόν η ΑΒΕΞ-Προχωρά η κατεδάφιση των παλαιών κτιρίων προκειμένου να προχωρήσει το εμπορικό πάρκο

Published

on

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες κατεδάφισης των παλαιών κτιρίων στην ΑΒΕΞ, στην Ακτή Δυμαίων και Ανθείας, όπου θα κατασκευαστεί εμπορικό πάρκο.

Πρόκειται για έργο το οποίο συν-αναπτύσσεται από την Ten Brinke και την Trade Estates AEEAΠ στο πλαίσιο της στρατηγικής συνεργασίας των δύο εταιρειών. Αμέσως μετά την κατεδάφιση των παλαιών κτιρίων, θα διεξαχθεί έρευνα αγοράς ώστε να διαπιστωθούν οι ανάγκες της Πάτρας και της ευρύτερης περιοχής ώστε να αποφασιστούν οι οριστικές μισθώσεις, οι οποίες και θα διαμορφώσουν τις χωροταξικές ανάγκες. Εφόσον καταρτιστεί από την εταιρεία η οριστική λίστα με τους χρήστες θα προχωρήσουν οι διαδικασίες για την πολεοδομική αδειοδότηση.

Το κατασκευαστικό στάδιο θα ξεκινήσει άμεσα μόλις δοθούν οι απαραίτητες εγκρίσεις από τις αρμόδιες αρχές, κάτι που αναμένεται να ολοκληρωθεί τους πρώτους μήνες του 2023, ώστε να λειτουργήσει το εμπορικό κέντρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σκοπός των συνεργαζόμενων εταιρειών είναι η προσέλκυση νέων και υφιστάμενων brands τόσο της ελληνικής επικράτειας όσο και της τοπικής αγοράς, γι’ αυτό και έχει δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στη μελέτη των εγκαταστάσεων που θα πρέπει να είναι σύγχρονες και να εξυπηρετούν τους καταναλωτές και τις ανάγκες τους. Την ίδια ώρα η λειτουργία του εμπορικού πάρκου, αναμένεται να ενισχύσει την τοπική οικονομία, καθώς θα δημιουργηθούν νέες θέσεις απασχόλησης.

Να σημειώσουμε ότι η Ten Brinke Hellas αυτή τη στιγμή αναπτύσσει συνολικά 4 εμπορικά πάρκα σε Αττική (Λ. Πειραιώς και Σπάτα), Ηράκλειο Κρήτης, Πάτρα ενώ έχει ξεκινήσει η προετοιμασία για το 5ο, που θα βρίσκεται σε μεγάλη πόλη της Ελλάδος.

Ροή ειδήσεων

Advertisement