Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Τριπλασιάστηκαν οι νέες μολύνσεις-Φόβοι για εκτόξευση της πανδημίας ελέω καρναβαλιού

Δημοσιεύθηκε

στις

Εκτίναξη κατέγραψε χθες ο αριθμός των νέων κρουσμάτων στην Αχαΐα, η οποία το τελευταίο 24ωρο μετρά 934 επιβεβαιωμένα περιστατικά.
Αν και η πανδημία ήταν σε ύφεση, όλα δείχνουν πως το καρναβαλικό ξεφάντωμα την τελευταία εβδομάδα αφήνει το αποτύπωμά του σε αριθμούς.

Μεγάλος αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων που καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο αφορά συμπολίτες μας που ξεφάντωσαν σε αποκριάτικους χορούς από την Τσικνοπέμπτη και μετά. Για το λόγο αυτό, υγειονομικοί παράγοντες της περιοχής μας εκτιμούν πως ο υψηλός αριθμός των νέων μολύνσεων θα παραμείνει και το επόμενο διάστημα.
Χθες ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε πανελλαδικά 23.335 νέα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με την ενημέρωση του ΕΟΔΥ, ενώ κατεγράφησαν 61 θάνατοι. Παράλληλα, σε 360 ανέρχονται οι διασωληνωμένοι ασθενείς στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.
Στην Δυτική Ελλάδα καταγράφηκε επίσης ανοδική τάση, καθώς εκτός από την Αχαΐα που έφθασε τα 934 νέα κρούσματα, η Αιτωλοακαρνανία μετρά 397 και η Ηλεία 230.
ΧΑΜΗΛΑ ΟΙ ΝΟΣΗΛΕΙΕΣ
Το ευτύχημα είναι ότι δεν υπάρχει πίεση στο σύστημα υγείας καθώς οι νοσηλείες παραμένουν στα ίδια χαμηλά επίπεδα.
Ειδικότερα, χθες στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας νοσηλεύονταν 50 ασθενείς στις Κλινικές, 3 παιδιά στην Παιδιατρική και 13 στην ΜΕΘ Covid, ενώ στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Ο Άγιος Ανδρέας» νοσηλεύονται 38 ασθενείς στις Κλινικές και 2 στην ΜΕΘ.

ΤΙ ΕΔΕΙΞΑΝ ΤΑ ΧΘΕΣΙΝΑ ΤΕΣΤ

Υψηλός ήταν ο αριθμός των χθεσινών θετικών τεστ που διενεργήθηκαν στο ευρύ κοινό της Αχαΐας από τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ μετά από πρωτοβουλία της 6ης ΥΠΕ.
Ειδικότερα, χθες στο Επιμελητήριο Αχαΐας από τα 378 δείγματα βρέθηκαν 62 θετικά, στο Κέντρο Υγείας Βορείου Τομέα έγιναν 248 δείγματα και βρέθηκαν 57 θετικά, ενώ στο Αίγιο από τα 116 τεστ εντοπίστηκαν 11 θετικά.
Σήμερα, προγραμματίζονται δειγματοληπτικοί έλεγχοι στο Επιμελητήριο Αχαΐας(8:30 με 20:30), στο Κ.Υ. Αιγίου (09:00 με 15:00), στην αίθουσα εκδηλώσεων «Μελίνα Μερκούρη» Δυτικής Αχαΐας (09:00 με 16:00) για το ευρύ κοινό.

Ροή ειδήσεων

Advertisement