Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Έξι εντάλματα σύλληψης σε βάρος οπαδών μεγάλης ομάδας: Μια 27χρονη φέρεται ως αρχηγός εγκληματικής οργάνωσης

Δημοσιεύθηκε

στις

Έξι εντάλματα σύλληψης εξέδωσαν οι δικαστικές αρχές σε βάρος οπαδών μεγάλης αθηναϊκής ομάδας.

Οι συγκεκριμένοι οπαδοί φέρονται να δρούσαν και να προέβαιναν στη διάπραξη σοβαρών αδικημάτων στο πλαίσιο εγκληματικής οργάνωσης.

Σύμφωνα με εισαγγελικές πηγές, είναι η πρώτη φορά που η Δικαιοσύνη προχωρά στην εκτέλεση ενταλμάτων σύλληψης για βαριά αδικήματα που σχετίζονται με οπαδική βία και δράση εγκληματικής οργάνωσης.

Εξι εντάλματα σύλληψης εξέδωσαν σε βάρος οπαδών -Ανάμεσά τους 27χρονη
Σύμφωνα με πληροφορίες, ως αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης φέρεται να είναι μια 27χρονη γυναίκα, η οποία στο παρελθόν έχει κατηγορηθεί για παραβάσεις της αθλητικής νομοθεσίας. Η εγκληματική οργάνωση δρούσε από τον Απρίλιο του 2019 μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2021 σε Αθήνα και Πειραιά.

Βάσει των στοιχείων της δικογραφίας, τα μέλη της οργάνωσης είχαν πραγματοποιήσει περί τις 15 επιθέσεις σε συνδέσμους του Ολυμπιακού και σε καταστήματα και οχήματα που ανήκουν σε γνωστούς φιλάθλους της πειραϊκής ομάδας. Σε άλλες επιθέσεις φορούσαν κουκούλες και είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, ενώ σε κάποιες άλλες τα θύματα των επιθέσεων κατάφεραν να δώσουν ακριβείς περιγραφές και να τους αναγνωρίσουν.

Κομβικό ρόλο στην έρευνα έπαιξε η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου των εμπλεκομένων, όπου σύμφωνα με πληροφορίες έχουν αποτυπωθεί οι συνεννοήσεις μεταξύ τους για τα χτυπήματα που οργάνωναν, αλλά και η εξέχουσα θέση στην εγκληματική οργάνωση της 27χρονης γυναίκας.

Οι δράστες δρούσαν σε ομάδες των 15 έως 40 ατόμων και πετούσαν βόμβες μολότοφ και χρησιμοποιούσαν μαχαίρια, ρόπαλα και σιδερένιους ράβδους σε κάθε τους επίθεση.

Εντάλματα σύλληψης σε βάρος οπαδών -Το κατηγορητήριο
Ο αθλητικός εισαγγελέας Κώστας Σπυρόπουλος αξιολογώντας το αποδεικτικό υλικό άσκησε ποινική δίωξη για συνολικά δέκα οκτώ αδικήματα, πέντε εκ των οποίων είναι κακουργήματα. Το βαρύ κατηγορητήριο περιλαμβάνει αδικήματα όπως συγκρότηση, ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, ληστείες, εκρήξεις κατοχή εκρηκτικών βαριές σκοπούμενες σωματικές βλάβες, επικίνδυνες σωματικές βλάβες, παράβαση του νόμου περί όπλων, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και εμπρησμούς. Η δικογραφία διαβιβάστηκε στον 2ο τακτικό ανακριτή, ο οποίος με τη σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα εξέδωσε τα έξι εντάλματα. Μέχρι αυτή την ώρα έχουν συλληφθεί τέσσερα άτομα ενώ διαφεύγουν της σύλληψης άλλα δυο. Η μεγάλη έρευνα της εισαγγελίας συνεχίζεται προς κάθε κατεύθυνση, καθώς στο «μικροσκόπιο» της Δικαιοσύνης βρίσκονται και επιθέσεις από οπαδούς και άλλων ομάδων.

 


Ροή ειδήσεων

Advertisement