Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

F-16 από τον Άραξο σε Νατοϊκή άσκηση-Στην Ισπανία για το έτος 2022 στο πλαίσιο του Tactical Leadership Programme του ΝΑΤΟ

Published

on

Σε μια ακόμη Νατοϊκή άσκηση έλαβαν μέρος μαχητικά αεροσκάφη F-16 από την αεροπορική βάση του Αράξου.

Συγκεκριμένα, από τη Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου έως και την Παρασκευή 4 Μαρτίου 2022, η 335 και 336 Μοίρα της 116 Πτέρυγας Μάχης, που εδρεύει στον Άραξο, καθώς και η 337 Μοίρα της 110 Πτέρυγας Μάχης, που εδρεύει στη Λάρισα, συμμετείχαν στην 1η Εκπαιδευτική Σειρά Αέρος για το έτος 2022 του Tactical Leadership Programme (TLP) του NATO.
Η άσκηση έγινε με επίκεντρο την αεροπορική βάση Λος Λάνος στο Αλμπαθέτε της Ισπανίας.
Για τον σκοπό αυτό, μεταστάθμευσαν εκεί από την 110 Πτέρυγα Μάχης και την 116 Πτέρυγα Μάχης έξι αεροσκάφη F-16 Block 52+ και Block 52+ Advanced, με το ανάλογο ιπτάμενο και τεχνικό προσωπικό.
Κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης, τα ελληνικά μαχητικά ανέλαβαν αποστολές σύμφωνες με την αποστολή τους, τόσο σε εθνικό όσο και σε Νατοϊκό πλαίσιο, με σκοπό την εξοικείωση και τη συνεργασία όλου του προσωπικού, σύμφωνα με τα πρότυπα και τις διαδικασίες του NATO.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, στην εν λόγω εκπαιδευτική σειρά, πλην της Ελλάδας, συμμετείχαν οι Πολεμικές Αεροπορίες της Γαλλίας, των ΗΠΑ, της Ισπανίας και της Ιταλίας.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement