Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Κακοκαιρία «Φίλιππος»: Με αλυσίδες οι οδηγοί σε Αττική, Εύβοια και λοιπή ανατολική Στερεά Ελλάδα το Σάββατο

Δημοσιεύθηκε

στις

Νέα συντονιστική σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα υπό τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστο Στυλιανίδη, για την αξιολόγηση της πορείας της κακοκαιρίας «Φίλιππος».

Στο πλαίσιο της σύσκεψης, ο Διευθυντής της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ), Θεόδωρος Κολυδάς, ενημέρωσε διεξοδικά τους συμμετέχοντες για την εξέλιξη των καιρικών φαινομένων, επισημαίνοντας ότι αναμένονται έντονες χιονοπτώσεις αύριο, Σάββατο 12 Μαρτίου, σε Αττική, Εύβοια και λοιπή ανατολική Στερεά Ελλάδα. Ειδικά για την Αττική, τα φαινόμενα αναμένεται να είναι ιδιαίτερα έντονα από τις πρώτες μεσημεριανές ώρες.

Για το λόγο αυτό, το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας απευθύνει ισχυρή σύσταση για αποφυγή όλων των μη απαραίτητων μετακινήσεων, ενώ στους οδηγούς συστήνεται να είναι εφοδιασμένοι με αντιολισθητικές αλυσίδες σε Αττική, Εύβοια, Φθιώτιδα, Βοιωτία, κεντρική και ανατολική Πελοπόννησο. Σημειώνεται ότι η σύσταση είναι ιδιαίτερα ισχυρή για τους οδηγούς σε όλα τα βόρεια και ανατολικά προάστια της Αττικής, καθώς και στους κεντρικούς οδικούς άξονες που οδηγούν προς τη βορειοανατολική Αττική. Από την Τροχαία θα έχουν αναπτυχθεί σχετικά σημεία ελέγχου.

Επιπλέον, αποφασίστηκε ότι από νωρίς αύριο το πρωί θα απαγορευθεί εκ νέου η είσοδος βαρέων οχημάτων στην Αττική Οδό, καθώς και σε τμήματα της Νέας Οδού.

Ως προς τη λειτουργία των μέσων μεταφοράς στην Αττική, σύμφωνα με ενημέρωση από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, ο ΟΑΣΑ θα είναι σε ετοιμότητα να προσαρμόσει τα δρομολόγια των λεωφορείων, του ηλεκτρικού και του τραμ, ανάλογα με την κατά τόπους ένταση του φαινομένου. Επισημαίνεται ότι από την αρχή της βάρδιας δεν θα κυκλοφορούν αρθρωτά λεωφορεία.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Παναγιώτης Θεοδωρικάκος, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κωνσταντίνος Καραμανλής, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρης Οικονόμου, ο Υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Ευάγγελος Τουρνάς, ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών, Γιώργος Καραγιάννης, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειος Παπαγεωργίου και ο Αναπληρωτής ΓΓΠΠ, Γιώργος Καραγιάννης.

Μετείχαν, επίσης, οι Περιφερειάρχες Αττικής, Γιώργος Πατούλης, Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός, εκπρόσωποι των Περιφερειών Κεντρικής Μακεδονίας, Κρήτης, Πελοποννήσου, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και Νοτίου Αιγαίου. Το «παρών» έδωσαν, ακόμη, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου, ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής, Γιώργος Μαρκόπουλος και ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κωνσταντίνος Μπακογιάννης.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν, επίσης, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγος Αλέξιος Ράπανος, ο Υπαρχηγός ΠΣ, Αντιστράτηγος Ιωάννης Πετρούτσος, ο Υποστράτηγος της ΕΛΑΣ, Ελευθέριος Γκαρίλας, εκπρόσωποι του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, εκπρόσωπος του ΕΚΑΒ, καθώς και ο Γενικός Διευθυντής Συντονισμού της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, Φοίβος Θεοδώρου. Επιπλέον, συμμετείχαν εκπρόσωποι των παραχωρησιούχων διαχείρισης Εθνικού Οδικού Δικτύου (Νέα Οδός ΑΕ / Κεντρική Οδός ΑΕ, Μορέας ΑΕ, Ολυμπία Οδός ΑΕ, Αττικές Διαδρομές ΑΕ), καθώς και ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΔΕΔΔΗΕ, Αναστάσιος Μάνος.

Όλοι οι συμμετέχοντες επιβεβαίωσαν την πλήρη ετοιμότητάς του σε μέσα, εξοπλισμό και ανθρώπινο δυναμικό για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων από την κακοκαιρία. Συγκεκριμένα, σε ετοιμότητα βρίσκονται οι δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος, της Ελληνικής Αστυνομίας, καθώς και των Ενόπλων Δυνάμεων, των Περιφερειών και των Δήμων, όπου αναμένεται να εκδηλωθούν τα φαινόμενα, ενώ το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με όλους τους συναρμόδιους φορείς για τον καλύτερο συντονισμό όλων των δυνάμεων.


Ροή ειδήσεων

Advertisement