Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

«Μας απολύσατε…»-Ένταση μεταξύ του Δημάρχου Πατρέων και εργαζομένων της Κοινωφελούς στην  συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

Δημοσιεύθηκε

στις

Ένταση μεταξύ του Δημάρχου Πατρέων, Κώστα Πελετίδη και συμβασιούχων της Κοινωφελούς οι οποίοι ζήτησαν τη στήριξη του Δημοτικού Συμβουλίου για να προσφύγουν στα δικαστήρια της Αθήνας προκλήθηκε όταν εκτοξεύτηκαν ευθείς καταγγελίες περί απόλυσής τους.
«Μας απολύσατε…» ανέφεραν εκπρόσωποι των εργαζομένων,προκαλώντας την αντίδραση του Δημάρχου.

«Ο Δήμος σας προσέλαβε; Η σύμβαση που υπογράψατε ήταν με τον ΟΑΕΔ όχι με τον Δήμο. Μου ζητάτε να απολογηθούμε για την ανεργία. Ποιος φταίει γι αυτή την κατάσταση; Ποιος σας κοροϊδεύει όταν σας δίνει δουλειά για οκτώ μήνες; Εμείς ζητάμε δουλειά για όλους, δουλειά με δικαιώματα. Εγώ ήμουν αυτός που βρέθηκα στα δικαστήρια στην Αθήνα και ζήτησα από τρεις δικαστές να μην εκδώσουν αμέσως απόφαση επειδή ήταν γιορτές. 903 εργαζόμενοι της κοινωφελούς προσέφυγαν στα δικαστήρια και συνεχίζετε να πληρώνετε δικηγόρους, όταν έχει διαπιστώσει ότι αυτός ο δρόμος έχει αποτύχει. Το πρόγραμμα της κοινωφελούς είναι της Ευρωπαϊκής Ένωσης που δεν θα σας δικαιώσει και το ξέρατε από την αρχή. Κι αντί να στραφείτε εναντίον των κομμάτων που μας έχουν οδηγήσει ως εδώ στραφήκατε εναντίον του Δήμου», ανέφερε ο Δήμαρχος.
ΠΥΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
Ο Δήμαρχος όμως, δέχτηκε «πυρά» και από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης με πρωτοβουλία των οποίων ήρθε το θέμα προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο. Εκ μέρους της μείζονος μειοψηφίας, ο δημοτικός σύμβουλος Αθανάσιος Αθανασόπουλος, τόνισε πως «η δημοτική Αρχή εισπράττει τις αντιδράσεις των συμβασιούχων, γιατί αυτή τους έταζε ότι θα μείνουν στη δουλειά τους» και ζήτησε το Σώμα να λάβει ομόφωνη απόφαση στήριξης του αιτήματός τους να προσφύγουν στα δικαστήρια της Αθήνας διεκδικώντας την επαναφορά στα καθήκοντά τους. Για «Μαυρογιαλούρους» έκανε λόγο ο Νίκος Παπαδημάτος καταγγέλλοντας τη δημοτική Αρχή για τις ψεύτικες ελπίδες που έδινε στους συμβασιούχους, ενώ ο Νίκος Νικολόπουλος ιδιαίτερα αιχμηρός ανέφερε πως «ξέρετε να κατηγορείται το σύστημα, αλλά το υπηρετείτε. Γιατί δεχτήκατε να πάρετε 8μηνίτες αφού δεν συμφωνείτε με αυτή τη μορφή εργασίας; Ντροπή να κοροϊδεύετε ανθρώπους του μεροκάματου», είπε. Ο Γιώργος Ρώρος πρότεινε εκπρόσωποι του Δήμου να κατασκηνώσουν έξω από τα Υπουργεία διεκδικώντας σταθερές και μόνιμες θέσεις εργασίας, ενώ και ο Πέτρος Ψωμάς κατήγγειλε τη δημοτική Αρχή ότι μοίραζε ψεύτικες ελπίδες στους συμβασιούχους.

Τελικά το αίτημα των εργαζομένων ψηφίστηκε από την αντιπολίτευση και έτσι έχουν στο πλευρό τους απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, υπέρ της παρέκτασης στα δικαστήρια Αθηνών και Πειραιά

Ροή ειδήσεων

Advertisement