Connect with us

Ελλάδα

Σκρέκας: Σενάρια να στηριχθούν οι αδύναμοι και στα καύσιμα κίνησης – Νέο πακέτο μέτρων

Published

on

Νέο πακέτο μέτρων για την ενίσχυση νοικοκυριών και επιχειρήσεων προανήγγειλε ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, ώστε να ανακουφιστούν από τον νέο γύρο των ανατιμήσεων.

Όπως είπε ο κ. Σκρέκας 8 στα 10 νοικοκυριά βλέπουν μικρές αυξήσεις λόγω της επιδότησης των νοικοκυριών και μόνο 2 στα 10 που έχουν μεγάλες καταναλώσεις που δεν καλύπτονται από την επιδότησή της Κυβέρνησης βλέπουν υπέρογκες αυξήσεις στους λογαριασμούς.

«Θα εξειδικεύσουμε τα μέτρα αφού ανακοινώσει ο πρωθυπουργός αυτό το οποίο θα πράξουμε τις επόμενες μέρες» είπε. Όπως είπε γίνονται ενέργειες σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Επιτροπής, από την οποία ζητήθηκε η δημιουργία ενός Ταμείου με φτηνή χρηματοδότηση για να προσφεύγουν οι κυβερνήσεις ώστε να επιδοτούν τους καταναλωτές όσο διαρκεί η κρίση. Επίσης ζητήθηκε η δημιουργία ενός μηχανισμού για την μείωση της της τιμής του φυσικού αερίου, η οποία θα συμπαρασύρει προς τα κάτω και τις τιμές του ρεύματος.

Τα σενάρια για τα καύσιμα κίνησης

Ο υπουργός υπογράμμισε πως η επιδότηση της κυβέρνησης για τους λογαριασμούς ενέργειας είναι ακόμη μεγαλύτερη για τις ευπαθείς ομάδες μέσα από το κοινωνικό τιμολόγιο και τόνισε πως «δεν θα αφήσουμε κανέναν απροστάτευτο».

Τέλος και μεταξύ άλλων, ο κ. Σκρέκας είπε ότι η Κυβέρνηση «εξετάζει σενάρια ώστε να στηριχθούν οι αδύναμοι και στα καύσιμα κίνησης».

Ροή ειδήσεων

Advertisement