Τρίτη 16 Απριλίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Σύμπραξη του δήμου Αθηναίων με Μετσόβιο Πολυτεχνείο και το Οικονομικό Πανεπιστήμιο για την καινοτόμα επιχειρηματικότητα

Δημοσιεύθηκε

στις

Τα «χέρια» με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ) και το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΟΠΑ), δύο από τα σημαντικότερα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας, έδωσε ο δήμος Αθηναίων με στόχο την ενίσχυση της καινοτόμας επιχειρηματικότητας.

Με την υπογραφή ενός πενταετούς μνημονίου συνεργασίας με τα δύο πανεπιστήμια, που είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με την ιστορία της πόλης, η δημοτική αρχή θέτει τις βάσεις, προκειμένου να μετεξελιχθεί το κέντρο της Αθήνας σε «φιλικό περιβάλλον» για καινοτόμες επιχειρηματικές δράσεις, σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα.

Βάσει του μνημονίου που υπεγράφη ανάμεσα στον δήμαρχο Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη και τους Πρυτάνεις του ΕΜΠ κ. Ανδρέα Μπουντουβή και του ΟΠΑ, κ. Δημήτρη Μπουραντώνη ο δήμος θα διαθέσει στα δύο Ιδρύματα χώρους του Innovathens της Τεχνόπολης, προκειμένου να αξιοποιηθούν για την ανάπτυξη της καινοτομίας στην επιχειρηματικότητα. Και τα δύο Πανεπιστήμια, επί σειρά ετών δραστηριοποιούνται στη στήριξη φοιτητών και ερευνητών σε αυτόν τον τομέα, μέσα από μαθήματα, διαγωνισμούς, θερμοκοιτίδες, δράσεις επιχειρηματικής επιτάχυνσης και μεταφοράς τεχνογνωσίας.

Ροή ειδήσεων

Advertisement