Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Post covid ιατρείο στο Κ.Υ. Κάτω Αχαΐας από τις 21 Μαρτίου

Δημοσιεύθηκε

στις

Δύο χρόνια μετά την έναρξη της πανδημίας, γίνεται ολοένα και περισσότερο αντιληπτό ότι οι υγειονομικές συνέπειες της νόσου Covid-19 δεν περιορίζονται μόνο στα άμεσα και προφανή αποτελέσματα της νόσησης – δηλαδή τις νοσηλείες, τις διασωληνώσεις, τους θανάτους.

Ένα σημαντικό ποσοστό ανθρώπων συνεχίζουν και βιώνουν μια ποικιλία συμπτωμάτων μετά την αποδρομή της οξείας λοίμωξης. Δύσπνοια, εύκολη κόπωση, ανοσμία, αγευσία, δυσκολία συγκέντρωσης, κατάθλιψη, είναι μόνο μερικά από τα πιθανά συμπτώματα του συνδρόμου “post covid”, για το οποίο συλλέγονται συνεχώς και νέα δεδομένα. Αξιοσημείωτο είναι πως το σύνδρομο αυτό μπορεί να εμφανιστεί ακόμα και σε άτομα που είχαν πολύ ήπια συμπτώματα κατά την αρχική νόσηση.
Στο πλαίσιο αυτό, το Κέντρο Υγείας Κάτω Αχαΐας εγκαινιάζει τη λειτουργία ιατρείου “post covid”, κάθε Δευτέρα με έναρξη στις 21 Μαρτίου.
Ο σχεδιασμός προβλέπει ένα πλάνο τριών επισκέψεων με μεσοδιάστημα ενός μήνα μεταξύ των ραντεβού, που περιλαμβάνουν την λήψη του ιστορικού στην πρώτη επίσκεψη, την κλινική εξέταση, εκτίμηση και αξιολόγηση των συμπτωμάτων, τη διενέργεια των απαιτούμενων εξετάσεων κατά περίπτωση και την παραπομπή σε άλλες ειδικότητες, όταν αυτό χρειάζεται.
Ραντεβού στο 2693360000, 7.30 ως 12.00 τις εργάσιμες μέρες.

Ροή ειδήσεων

Advertisement