Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
Connect with us

Οικονομία

ΕΞΠΟΤΡΟΦ 2022: Προϊόντα της Αχαΐας που ξεχώρισαν

Δημοσιεύθηκε

στις

Τρεις τοπικές μονάδες του κλάδου Τρόφιμα – Ποτά, η οινοποιία Χάχαλης, η μπύρα Ammousa και η Ροζάχαρη Krina Rosa βρέθηκαν μεταξύ των επιχειρήσεων που τιμήθηκαν φέτος στα πλαίσια της «8ης ΕΞΠΟΤΡΟΦ – The Greek Fine Food Exhibition 2022» που έλαβε χώρ,α από την Παρασκευή 18 έως και την Κυριακή 20 Φεβρουαρίου, στο MEC ΠΑΙΑΝΙΑΣ.

Έπειτα από δύο χρόνια αποχής η βραβευμένη έκθεση επέστρεψε φέτος σε νέο εκθεσιακό, χώρο και ο απολογισμός της έκθεσης έκλεισε με θετικό πρόσημο σε ό,τι αφορά την ανταπόκριση του κόσμου. Στην ΕΞΠΟΤΡΟΦ συμμετείχαν 270 εταιρείες και επαγγελματίες από όλη την Ελλάδα που ασχολούνται με την πρωτογενή παραγωγή, καθώς και την εμπορία τροφίμων και ποτών, ενώ σε ό,τι αφορά την επισκεψιμότητα καταγράφηκαν χιλιάδες επαγγελματίες της εστίασης, του χονδρικού εμπορίου, αλλά και φίλοι της γαστρονομίας.
Στο πλαίσιο της ΕΞΠΟΤΡΟΦ 2022 απονεμήθηκαν και τα βραβεία ποιότητας και γεύσης AFFA 2022 στα ελληνικά προϊόντα που ξεχώρισαν την χρονιά που μας πέρασε.
@ Το ειδικό βραβείο «Best AFFA New Product» έλαβε η ποτοποιία Γ.Π. Χάχαλης ΟΕ για το πρώτο Ελληνικό bitter, το Bitteráneo Mediterranean Arbaroriza Bitters των 100ml το οποίο παράγεται αποκλειστικά από φυσικά μεσογειακά συστατικά με βάση τα φρέσκα φύλλα της ελληνικής αρμπαρόριζας που συλλέγονται προσεκτικά με το χέρι σε περιοχές με ιδιαίτερη ηλιοφάνεια και χρησιμοποιούνται άμεσα.
@Μια σημαντική διάκριση που αφορά τη συσκευασία (Best AFFA Packaging Design) η Πατρινή μπύρα «Ammousa English I.P.A.» και το Γλυκό Τριαντάφυλλο «Απ’ το χωράφι στο ράφι» της επιχείρησης Krina Rosa από την Ελίκη Αιγιαλείας.
Η αξιολόγηση πραγματοποιήθηκε από κορυφαίους επαγγελματίες στο είδος τους, καθώς στην κριτική επιτροπή συμμετείχαν Έλληνες chef με διάκριση Michelin, chef που υπηρετούν την ελληνική κουζίνα σε κορυφαίο επίπεδο, επαγγελματίες με εμπειρία στη χρήση ελληνικών προϊόντων, τροφοσυλλέκτες και καλλιεργητές βοτάνων, εξειδικευμένοι sommelier, F&B Managers, δημιουργοί οπτικής επικοινωνίας με σημαντικές διακρίσεις στο εξωτερικό και εξειδίκευση στο τρόφιμο κά.
Βραβεία, από ένα έως τρία αστέρια απέσπασαν 92 προϊόντα.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement