Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Κυριάκος Μητσοτάκης: Στο Φανάρι πριν από τη συνάντηση με τον Ερντογάν

Δημοσιεύθηκε

στις

Λίγο μετά τις 11 το πρωί ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης και από εκεί μετέβη κατευθείαν στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου, στο Φανάρι, όπου συμμετέχει στην Πατριαρχική Θεία Λειτουργία.

Πριν από την έναρξη της Θείας Λειτουργίας, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος έκανε έκκληση να σταματήσει ο πόλεμος στην Ουκρανία. “Παρακολουθούμε το δράμα του ουκρανικού λαού και θαυμάζουμε την σθεναρή αντίστασή του στον εισβολέα. Απευθύνουμε έκκληση για άμεση κατάπαυση του πυρός. Η βία και ο πόλεμος δημιουργούν περιπλοκότερα προβλήματα. Πρέπει να τερματιστεί ο πόλεμος. Ο χάρτης των Ηνωμένων Εθνών απαγορεύει ρητώς τη χρήση βίας στις διεθνείς σχέσεις και δεσμεύει όλα τα μέλη του οργανισμού να ρυθμίζουν τις διαφορές τους με ειρηνικά μέσα”, είπε χαρακτηριστικά.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στις 13:00 (ώρα Ελλάδος) θα παρακαθήσει σε γεύμα που θα παραθέσει προς τιμήν του ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στην προεδρική κατοικία και στις 16:15 (ώρα Ελλάδος) θα συναντηθεί με την ΑΘΠ τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο στο Σισμανόγλειο Μέγαρο.

newsit.gr

Ροή ειδήσεων

Advertisement