Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Ράλι ανατιμήσεων: Ακριβότερο το «καλάθι της νοικοκυράς» το πρώτο 10ημερο του Μαρτίου

Δημοσιεύθηκε

στις

Την ώρα που για δύο στα πέντε νοικοκυριά το μηνιαίο εισόδημα τελειώνει αρκετές ημέρες πριν τελειώσει ο μήνας, ο κλοιός ακρίβειας στενεύει επικίνδυνα με τις τιμές των βασικών ειδών διατροφής να ανεβαίνουν ολοένα και υψηλότερα εβδομάδα με την εβδομάδα.

Ήδη οι ανατιμήσεις που έχουν περάσει από την αρχή του μήνα σε συσκευασμένα τρόφιμα, λαχανικά, φρούτα, κρέατα, ψάρια και είδη νοικοκυριού υπολογίζονται κατά μέσο όρο στο 8%.

Το νέο ράλι ανατιμήσεων έρχεται να προστεθεί στις ήδη αυξημένες τιμές των ειδών πρώτης ανάγκης, γεγονός που πρόκειται να ασκήσει πλέον πολύ σημαντικές πιέσεις όχι μόνο στα ευάλωτα νοικοκυριά, αλλά και στα μεσαία εισοδήματα, ενώ προμηνύει νέα εκτίναξη του τιμάριθμου και τον Μάρτιο, μετά το 7,2% του Φεβρουαρίου και το 6,2% του Ιανουαρίου.

Ανατιμήσεις έως 17% σε 10 μέρες
Η μέση τιμή για ένα κιλό επώνυμο αλεύρι για όλες τις χρήσεις στα ράφια των σούπερ μάρκετ ήταν την 1η Μαρτίου στο 1,28 ευρώ. Στο 10ημερο που μεσολάβησε έως την 11η Μαρτίου με βάση τα στοιχεία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας e-Καταναλωτής του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, η μέση τιμή ανέβηκε κατά 7,8%, στο 1,38 ευρώ.

Ροή ειδήσεων

Advertisement