Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

«Είδα τα αίματα, ούρλιαζα και πήρα το αδελφάκι μου…»

Ανατριχιαστική η εξομολόγηση του 12χρονου για τον απόλυτο εφιάλτη που έζησε το μοιραίο απόγευμα της 2ης Μαρτίου στην Ανδραβίδα όταν η οικογένειά του ξεκληρίστηκε

Δημοσιεύθηκε

στις

Το 12χρονο παιδί της οικογένειας που ξεκληρίστηκε στην Ανδραβίδα, είναι το τραγικό πρόσωπο της υπόθεσης της τετραπλής δολοφονίας που σόκαρε το πανελλήνιο. 

Το παιδί που βρήκε νεκρή τη μητέρα του, καθώς και τα δύο ετεροθαλή αδερφάκια του μίλησε χθες στην εκπομπή «Χαμογέλα και Πάλι!», για όσα έζησε το τραγικό απόγευμα της Τετάρτης 2ης Μαρτίου του 2022.

Σε μία περιγραφή – γροθιά στο στομάχι για τον απόλυτο εφιάλτη που βίωσε στις , όταν γυρίζοντας σπίτι του αντίκρισε όλη του την οικογένεια δολοφονημένη, θα μένει πλέον μαζί του.

«Θυμάμαι μόνο ότι χτυπούσα την πόρτα και την ώρα που χτυπούσα δεν άνοιγε κανείς. Λέω «μαμά για όνομα του Θεού, άνοιξε την πόρτα». Δεν απαντάει κανείς. Πηδάω ένα φράχτη που πηδούσα καθημερινά, όταν η μαμά μου δεν ήταν σπίτι και λίγο πριν ανοίξω την κουρτίνα ακούω κάποιον να φεύγει τρέχοντας, να σηκώνεται από το κρεβάτι και να ανοίγει την πόρτα και να φεύγει, εκεί που βρέθηκαν τα πτώματα. Είδα τα αίματα, έπιασα με τα δάκτυλά μου… Η μαμά μου είχε πυρετό εκείνη τη μέρα», αποκάλυψε ο 12χρονος σε μία περιγραφή κόβει την ανάσα.

«Λέω «μαμά τί έπαθες, και δεν απαντάει κανείς. Στο μπάνιο δε βλέπω κανέναν. Παίρνω τον φακό, τον ανοίγω, αρχίζω να ουρλιάζω και πάω στους φίλους μου. Δεν μπορούσα να ανοίξω την πόρτα. Βλέπω το ένα αδερφάκι μου το παίρνω, το πάω έξω και πάμε σε ένα μαγαζί 100 μέτρα πιο μακριά. Δεν θυμάμαι κάτι άλλο… Δεν θα ξεχαστεί αυτό το συμβάν», συμπλήρωσε.

Και σε άλλο σημείο., προσέθεσε: «Η αλήθεια είναι ότι ήθελα να μείνω στην Ανδραβίδα, αλλά αφού έγινε το συμβάν δεν μπορούσα να κάνω αλλιώς. Δεν αισθάνομαι δυνατός, δεν μπορώ να κάνω τίποτα. Με το συμβάν, την έλλειψη της μάνας μου, των αδερφών μου, δεν είναι και τόσο ωραίο…», πρόσθεσε ο 12χρονος, ενώ ανέφερε πως θα επισκεφθεί και παιδοψυχολόγο.

«Αυτό που θυμάμαι από τη μαμά μου είναι ότι κάθε φορά που ερχόμουν στην Αθήνα με έπαιρνε τηλέφωνο, αυτό δε θα το ξεχάσω. Από τα αδέρφια μου, τις πλάκες που κάναμε μαζί», κατέληξε λέγοντας ο 12χρονος.

Με μια ανάρτησή του αποχαιρέτησε την μητέρα του γράφοντας:  «Καλό Παράδεισο μανούλα να με προσέχεις εμένα και όλον τον κόσμο και τώρα θα ξέρω πως λένε τον άγγελό μου…»

«Θα πάει σχολείο στην Αθήνα»

Ο πρώην σύζυγος του θύματος μίλησε επίσης στην εκπομπή για την κατάσταση του γιου του.

«Δεν γνώριζα ότι είχε διαφωνίες με τον δράστη, είχα χωρίσει καιρό.. Δεν μίλησα με κανέναν από την Ανδραβίδα, εγώ πήρα το παιδί και έφυγα», αποκάλυψε ο πρώην σύζυγος του θύματος συμπληρώνοντας μάλιστα ότι τρόμαξε από αυτά που του διηγήθηκε το παιδί.

«Με πήρε η αστυνομία του Πύργου τηλέφωνο (να πάω στην Ανδραβίδα). Το παιδί τώρα θα πάει σχολείο (στην Αθήνα) εκεί που πήγαινε, πριν χωρίσουμε. Ο μικρός μου είπε αυτά που είδε και αυτά που είπε στην αστυνομία.».

 

Συνήγορος υπεράσπισης του καθ’ ομολογίαν δολοφόνου:

«Υπήρξε συμπλοκή και μετά πυροβόλησε»

Ο συνήγορος υπεράσπισης του 60χρονου, δικηγόρος Αμαλιάδας Σπύρος Ανδριόπουλος ανέφερε από την πλευρά του πως «εκείνη την ημέρα, τον πήραν τα δύο ενήλικα θύματα τον κατηγορούμενο και πήγε εκεί, και μετά έγινε ό,τι έγινε. Υπήρξε συμπλοκή και πάνω σε αυτή βγήκε το όπλο και πυροβόλησε ο δράστης. Σε προηγούμενο χρόνο ο άνδρας τον είχε απειλήσει, και για αυτό πήρε μαζί του το όπλο, επειδή φοβήθηκε». Και πρόσθεσε: «Είναι αυτονόητο ότι δεν υπάρχει λόγος κάποιος να αφαιρέσει μια ανθρώπινη ζωή. Δε γίνεται να δικαιολογηθεί με κανένα τρόπο η δολοφονία των παιδιών. Το αίτημα για ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη εκκρεμεί. Πρέπει να δούμε σε τι ψυχολογική κατάσταση ήταν όταν τέλεσε αυτές τις πράξεις», υπενθυμίζοντας πως ο εντολέας του δεν έχει κατηγορηθεί για κάτι άλλο.

 


Ροή ειδήσεων

Advertisement