Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
Connect with us

Παναχαϊκή

Σκιά του εαυτού της (Όλο το ρεπορτάζ απο την έντυπη έκδοση της “Γ”)

Δημοσιεύθηκε

στις

Η Παναχαϊκή άτονη και άτολμη έχασε βαθμούς (1-1) στο Αίγιο κόντρα στον Παναιγιάλειο

ΤΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ Κ. ΓΑΛΑΡΙΩΤΗ

Αν αρχικά αναφέραμε ότι το παιχνίδι του Παναιγιαλείου με την Παναχαϊκή ήταν ντέρμπι τότε σίγουρα θα μας έλεγαν τρελούς αφού η διαφορά στον βαθμολογικό πίνακα είναι τεράστια όπως και τα ρόστερ των δύο ομάδων.

Η Παναχαϊκή όμως το παιχνίδι της 23ης αγωνιστικής το έκανε ντέρμπι στο Αίγιο κόντρα στο Παναιγιάλειο. Και το έκανε ντέρμπι γιατί στον αγωνιστικό χώρο δεν ήταν προσηλωμένη στον στόχο έχοντας και τον Λόρι Κέρι σε άσχημη ημέρα. Ο έμπειρος παίκτης στο πρώτο μέρος έχασε πέντε κλασικές ευκαιρίες με τον πορτιέρο Ιωαννίδη να τον νικάει ισάριθμες φορές.

Φυσικά η γκέλα αυτή δεν σημαίνει τίποτα για τους κοκκινόμαυρους παρά το μόνο που θα υποστούν είναι να παρατείνουν την αγωνία τους για την κατάκτηση της πρώτης θέσης.

Ο Τηλυκράτης επικράτησε με 1-0 του ΠΑΟ Βάρδας και η διαφορά μειώθηκε στο +5 και την επόμενη αγωνιστική που οι κοκκινόμαυροι έχουν το ρεπό τους αν η ομάδα της Λευκάδας νικήσει εκτός έδρας το Διαβολίτσι τότε θα μειωθεί και άλλο, δηλαδή στο +2.

Αυτό σημαίνει ότι στην προτελευταία αγωνιστική (25η) με τον Παναγριανιακό εκτός και στην αυλαία (26η) στην Αγυιά με την Αναγέννηση Άρτας θέλει συνολικά τέσσερις βαθμούς.

ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΡΟΛΑ Ο ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

Στο πρώτο μέρος το παιχνίδι ήταν ιδιαίτερα ανταγωνιστικό με την Παναχαϊκή αλλά και τον Παναιγιάλειο να προσπαθούν να παίξουν ποδόσφαιρο σε έναν κακό αγωνιστικό χώρο.

Οι Πατρινοί στο 8’ της συνάντησης, αφού δεν κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ με το σουτ του Καρακλάιτς το οποίο απέκρουσε ο Ιωαννίδης και στην συνέχεια της φάσης την κεφαλιά του Λιποράσε από πλάγια να περνάει άουτ, έδωσαν την ευκαιρία στο συγκρότημα του Φάνη Γκέκα να πάρει κεφάλι στο σκορ.

Πιο συγκεκριμένα στο 17’ της συνάντησης επιπόλαιο λάθος του Τεγούση που η αλήθεια είναι ότι δεν μας έχει συνηθίσει εκμεταλλεύτηκε ο Σκούτας και απέναντι στον Κολοβούρη έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και έκανε το 1-0.

Ο Κέρι στο 36’ σημάδεψε το δοκάρι ενώ στο 37’ η Παναχαϊκή κερδίζει το πέναλτι σε καθαρό χέρι του Κουρτελέση με τον έμπειρο επιθετικό να παίρνει την μπάλα και ο Ιωαννίδης να τον ψαρώνει στην κυριολεξία και να κρατάει το 1-0 για την ομάδα του.

Δύο λεπτά όμως αργότερα ό,τι δεν έκανε στις προηγούμενες ευκαιρίες που είχε με ένα φοβερό ασύλληπτο σουτ έστειλε την μπάλα στη γωνία του Ιωαννίδη φέρνοντας το παιχνίδι στα ίσια.

Η αλήθεια είναι ότι ο νεαρός πορτιέρο του Παναιγιάλειου μόνο με αυτό τον τρόπο θα μπορούσε να νικηθεί καθώς στη συνέχεια πήρε την «ταυτότητα» του Κέρι όταν τον σταμάτησε σε τρία τουλάχιστον τετ α τετ.

ΑΝΟΥΣΙΑ ΥΠΕΡΟΧΗ ΣΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ

Το δεύτερο μέρος δεν είχε καμία σχέση με το πρώτο με την Παναχαϊκή να έχει την κατοχή της μπάλας χωρίς όμως να μπορέσει να απειλήσει την εστία του Ιωαννίδη. Η μόνη καλή στιγμή που μπορεί να καταγραφεί ως μεγάλη ευκαιρία είναι αυτή στο 76’ όταν ο Μπουρλάκης μέσα από την περιοχή με διαγώνιο σουτ έστειλε την μπάλα άουτ.

Μέχρι το τελικό σφύριγμα του Μεσσήνιου ρέφερι Ρέκκα δεν υπήρχε κάτι περισσότερο τόσο από την Παναχαϊκή όσο και από τον Παναιγιάλειο με την αγωνία να παρατείνεται για τους κοκκινόμαυρους.

ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ (Φ. Γκέκας): Ιωαννίδης, Κουρτελέσης (70′ Πλατυκώστας, Μακρίδης, Σεμπάστιαν Αφούσι, Παπαδόπουλος, Γκασίδης, Καράκουτης (90′ Ψωμαράς), Σκούτας (46′ Λιάτος), Καστάν (65′ Βλαχόπουλος), Αλεξ Αφούσι, Χατζηαντωνίου.

ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ (Σ. Παπαδόπουλος): Κολοβούρης, Μαγκάκης (70′ Κυβελίδης), Τσακμάκης, Σμίλτος, Λιποράτσε, Κωνσταντακόπουλος, Αλεξόπουλος, Μπουρλάκης, Καρακλάιτς (83′ Λιμάτσι), Τεγούσης, Κέρι.

 

O MVP

Το πρόσωπο της 23ης αγωνιστικής για την ομάδα της Παναχαϊκής δεν ήταν άλλος από τον Λόρι Κέρι. Ο έμπειρος άσος των «κοκκινόμαυρων» ήταν αυτός που έφερε το ματς στα ίσια αλλά και ο μοιραίος παίκτης καθώς έχασε πέναλτι και δεν κατάφερε σε τουλάχιστον τρία τετ α τετ να νικήσει τον πορτιέρο Ιωαννίδη και να δώσει ένα πολύτιμο τρίποντο στην ομάδα του.

 

Δυναμική παρουσία στο Αίγιο

Έκαναν το Δημοτικό Στάδιο του Αιγίου, Αγυιά οι Πατρινοί φίλαθλοι της Παναχαϊκής που βρέθηκαν για μια ακόμα φορά κοντά στους κοκκινόμαυρους για να τους δώσουν ώθηση για τη νίκη.

Μάλιστα η δυναμική ήταν μεγάλη καθώς ξεπερνούσαν και τους φίλους των γηπεδούχων αφού ήταν 300 άτομα.

 

Προκάλεσαν οι λιγοστοί φίλαθλοι

Αν κανείς δεν γνώριζε πού διεξαγόταν η αναμέτρηση του Παναιγιαλείου με την Παναχαϊκή θα νόμιζε ότι το παιχνίδι διεξάγεται στην έδρα των «κοκκινόμαυρων». Οι φίλοι του Αιγίου ήταν ελάχιστοι ωστόσο δεν ξέχασαν να προκαλέσουν και να κάψουν ένα πανό της Παναχαϊκής.

 

Ένταση στο τέλος

Ένταση υπήρξε στο τέλος της αναμέτρησης στο Αίγιο με τον πρόεδρο της Παναχαϊκής Πέτρο Σταθάκη να βγαίνει εκτός εαυτού. Ο ποδοσφαιριστής του Παναιγιαλείου Κουρτελέσης κάτι είπε στον πρόεδρο της Παναχαϊκής που τον έκανε έξω φρενών ωστόσο με την επέμβαση των πιο ψύχραιμων το επεισόδιο έληξε άμεσα.

 

Παιχνίδι με δύναμη και πάθος

Ο προπονητής της Παναχαϊκής Σούλης Παπαδόπουλος δεν ήταν ικανοποιημένος με το τελικό 1-1

Η Παναχαϊκή δεν κατάφερε να επιστρέψει στην Πάτρα με τους τρεις βαθμούς της νίκης και αυτό φυσικά δεν άρεσε ούτε στον προπονητή, Σούλη Παπαδόπουλο.

Ο ίδιος μετά το τέλος της αναμέτρησης ήταν εμφανώς στεναχωρημένος για τον τρόπο που χάθηκε μια νίκη που θα έφερνε τους κοκκινόμαυρους πιο κοντά στην κατάκτηση της πρώτης θέσης.

«Η νίκη ήταν μονόδρομος για εμάς ωστόσο μας λυπεί το γεγονός που δεν καταφέραμε να την πάρουμε. Ήταν ένα παιχνίδι με πολλή δύναμη και πάθος με τον αντίπαλό μας να πηγαίνει το ματς στις μονομαχίες σε ένα τραγικό γήπεδο. Δεχτήκαμε ένα γκολ από δικό μας λάθος στην κόντρα και στην μοναδική φάση που μας απείλησε.

Μετά τα πρώτα 20 λεπτά ήμασταν καλύτεροι, είχαμε το δοκάρι και νομίζω πως η μπάλα είχε περάσει τη γραμμή. Στην συνέχεια χάσαμε το πέναλτι, όμως ως μεγάλη ομάδα που είμαστε, πετύχαμε ένα πολύ όμορφο γκολ και ισοφαρίσαμε το ματς δείχνοντας ότι έχουμε αρκετά ψυχικά αποθέματα. Θεωρώ ότι η φάση που κάναμε στη λήξη του πρώτου ημιχρόνου ήταν καταλυτική χάνοντας την ευκαιρία να πετύχουμε και δεύτερο γκολ.

Στην επανάληψη δεν παίχτηκε ποδόσφαιρο με τον αντίπαλο συνεχώς να πέφτει κάτω. Έτσι δεν μπορείς να παίξεις ποδόσφαιρο έχοντας μόνο μια καλή ευκαιρία με τον Μπουρλάκη που δεν καταφέραμε να σκοράρουμε και έμεινε το 1-1. Ακόμα δεν έχει τελειώσει τίποτα, θα προσπαθήσουμε στα δύο εναπομείναντα ματς να πάρουμε τη νίκη».

 

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

 23η αγωνιστική

Εθνικός Σκουλικάδου- ΑΟ Διαβολιτσίου……..0-1

Παναιγιάλειος- Παναχαϊκή………………………..1-1

Τηλυκράτης- ΠΑΟ Βάρδας…………………………1-0

Αίας Γαστούνης- Αχέρων Καναλακίου…………0-1

Παναγρινιακός- Ναυπακτιακός Αστέρας……..2-1

Διαγόρας Βραχνεΐκων- Αναγέννηση Άρτας…..1-0

Ρεπό: Αμβρακικός Λουτρού.

 

ΕΠΟΜΕΝΗ

24η αγωνιστική

Παναιγιάλειος- Εθνικός Σκουλικάδου

ΑΟ Διαβολιτσίου- Τηλυκράτης

ΠΑΟ Βάρδας- Αίας Γαστούνης

Αμβρακικός Λουτρού- Παναγρινιακός

Αχέρων Καναλακίου- Διαγόρας Βραχνεΐκων

Αναγέννηση Άρτας- Ναυπακτιακός Αστέρας

Ρεπό: Παναχαϊκή.

 


Ροή ειδήσεων

Advertisement