Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Εστία μόλυνσης το κτίριο “φάντασμα”-Ο Δήμος βρίσκεται εν αναμονή της απόφασης παραχώρησης της χρήσης για να προχωρήσει στην κατεδάφιση

Δημοσιεύθηκε

στις

Εστία μόλυνσης που όσο περνά ο καιρός γίνεται ακόμη πιο απειλητική αποτελεί εδώ και χρόνια το εγκαταλελειμμένο κτίριο που στεγαζόταν το Λιμεναρχείο και ο ΟΛΠΑ στο παλιό λιμάνι, στο ύψος της Γούναρη.

Οι φωτογραφίες “μαρτυρούν” την άθλια κατάσταση που επικρατεί πλέον όχι μόνο εντός του κτιρίου, στο οποίο βρίσκουν καταφύγιο και περιθωριακά στοιχεία, αλλά και στους χώρους περιμετρικά, όπου σκουπίδια, ξερά χόρτα, αφρόντιστα δέντρα και κουφάρια από μπετόν συνθέτουν μια αποκρουστική εικόνα.
Η τύχη του κτιρίου έχει κριθεί από τον αρχιτεκτονικό διαγωνισμό που διενεργήθηκε για το σύνολο της ανάπλασης του παραλιακού μετώπου της Πάτρας και η απόφαση κατεδάφισής του, παρά τις ενστάσεις που έχουν διατυπωθεί κυρίως ως την αρχιτεκτονική του αξία, είναι ειλημμένη. Μάλιστα, η δημοτική Αρχή προκειμένου να απαλλάξει την πόλη από το συγκεκριμένο κτίριο φάντασμα, το οποίο αντιμετωπίζει και προβλήματα στατικής φύσεως, φαίνεται αποφασισμένη να προχωρήσει στις προβλεπόμενες διαδικασίες για την κατεδάφισή του νωρίτερα από τις συνολικές παρεμβάσεις που θα γίνουν για την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου.

Ωστόσο για να γίνει αυτό, σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, Χρήστο Κορδά πρέπει η χρήση του κτιρίου να περιέλθει στον Δήμο Πατρέων, κάτι που μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει. “Το Λιμεναρχείο στο συγκεκριμένο κτίριο εξακολουθεί να λειτουργεί ακόμη κάποια συστήματα, ενώ και το Τελωνείο δεν έχει απομακρύνει εξοπλισμό και κάποια αρχεία.

Επανειλημμένα με έγγραφά μας έχουμε ζητήσει να γίνει εκκένωση του χώρου και να απομακρυνθούν όσα είναι απαραίτητα, ώστε να παραλάβουμε την χρήση του κτιρίου, προχωρώντας στις απαραίτητες ενέργειες.

Ροή ειδήσεων

Advertisement