Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
Connect with us

Οικονομία

Κοινωφελής εργασία ΟΑΕΔ: 25.000 θέσεις-Εκπνέουν την Παρασκευή οι αιτήσεις-Οι θέσεις στην Αχαΐα

Δημοσιεύθηκε

στις

Σε εξέλιξη βρίσκονται από την Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου οι αιτήσεις για την κοινωφελή εργασία του ΟΑΕΔ που προβλέπει 25.000 νέες θέσεις εργασίας για ανέργους εγγεγραμμένους στο Μητρώο του Οργανισμού.

Η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής στο Πρόγραμμα λήγει την Παρασκευή 18 Μαρτίουκαι ώρα 11:00.
Η διάρκεια του προγράμματος ορίζεται σε οκτώ μήνες, ενώ ο μισθός των απασχολούμενων διαμορφώνεται με βάση τον νέο κατώτατο μισθό των 663 ευρώ που ισχύει από 1η Ιανουαρίου.
Αφορά θέσεις σε Δήμους, Περιφέρειες, Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, Κέντρα Κοινωνικής Πολιτικής και λοιπούς φορείς, σε όλη την Ελλάδα. Ειδικότερα με το νέο πρόγραμμα προσφέρονται στους φορείς υποδοχής 20 ειδικότητες για ανέργους υποχρεωτικής εκπαίδευσης (π.χ. εργασίες καθαριότητας, εργασίες πρασίνου κ.ά.), 53 ειδικότητες για ανέργους δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (π.χ. διοικητικά/λογιστικά, οδηγοί, φύλακες κ.ά.), 37 ειδικότητες για ανέργους τεχνολογικής εκπαίδευσης (π.χ. πληροφορικής, βρεφονηπιοκόμοι, νοσηλευτές κ.ά.) και 60 ειδικότητες για ανέργους πανεπιστημιακής εκπαίδευσης (π.χ. μηχανικών, δασολόγων, κοινωνικών λειτουργών κ.ά.).
Συγκεκριμένα για το νομό Αχαΐας οι θέσεις είναι 799 και κατανέμονται σε Πάτρα, Αίγιο, Καλάβρυτα και Δυτική Αχαΐα.
Η βασική προϋπόθεση συμμετοχής είναι η ανεργία και μπορούν να υποβάλουν αίτηση υποψήφιοι με πτυχία όλων των κατηγοριών αλλά και υποψήφιοι που δεν κατέχουν κάποιο τίτλο σπουδών.

Ροή ειδήσεων

Advertisement