Connect with us

Ελλάδα

Πόλεμος στην Ουκρανία: Αγωνία για την επιχείρηση απεγκλωβισμού του έλληνα πρόξενου από τη Μαριούπολη

Published

on

Την επιστροφή του γενικού πρόξενου της Ελλάδας στη Μαριούπολη, Μανώλη Ανδρουλάκη περιμένει με αγωνία η οικογένειά του.

«Σας παρακαλώ, σώστε τις ζωές τους! Όσο περισσότερο μένουν εκεί, τόσο χάνουν την ελπίδα ότι θα σωθούν, η υγεία τους χειροτερεύει και φοβούνται για τη ζωή τους κάθε στιγμή!» ανέφερε η σύζυγος του Έλληνα πρόξενου στο MEGA.

Είναι η κραυγή αγωνίας της Ασελίνα για τον σύζυγο της, Μανώλη Ανδρουλάκη. Τον Έλληνα πρόξενο που παραμένει εγκλωβισμένος σε καταφύγιο της Μαριούπολης.

«Βρίσκεται σε καταφύγιο εδώ και δύο εβδομάδες χωρίς καθαρό αέρα, χωρίς τις απαραίτητες συνθήκες υγιεινής, χωρίς τρόφιμα, χωρίς επικοινωνία» πρόσθεσε.

Όπως έγινε γνωστό το μεσημέρι της Τρίτη ξεκίνησε η μεγάλη επιχείρηση απεγκλωβισμού, τόσο του Έλληνα πρόξενου, όσο και των σχεδόν 80 ατόμων που παρέμεναν εγκλωβισμένοι στο κτίριο του ΟΑΣΕ.

«Είναι μία κατάσταση ρευστή γι’ αυτό και ο Μανώλης πρέπει να έχει συνέχεια επαφή με το, με τους προϊσταμένους του. Υπάρχουν μια μωρά μέσα και δεν ξέρουν αν χρειαστούν τα παιδιά γιατρό τι θα γίνει. Ο Μανώλης μου μίλησε για ένα μωρό που έχουν το οποίο είναι περίπου 10 ημερών και είναι γύρω στα 80 άτομα» υπογράμμισε ο πατέρας του Μανώλη Ανδρουλάκη.

Ο Μανώλης Ανδρουλάκης είχε αναλάβει το προξενείο μόλις δύο μήνες πριν από τη ρωσική εισβολή. Σήμερα είναι ο μοναδικός ευρωπαίος πρόξενος που έχει απομείνει στην ισοπεδωμένη Μαριούπολη.

«Ακόμα και σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες, από τη στιγμή που υπάρχει το ελληνικό στοιχείο εκεί, δεν θα τους άφηνε. Ο αδερφός μου είναι ένας άνθρωπος με πολύ έντονο το αίσθημα του καθήκοντος» συμπλήρωσε η αδελφή του πρόξενου, Αμαλία Ανδρουλάκη.

Δεν το βάζει κάτω
Μαθημένος στα δύσκολα ο Έλληνας πρόξενος περίμενε καρτερικά να βρεθεί μια λύση και να επιστρέψουν όλοι οι Έλληνες ομογενείς ασφαλείς στην Ελλάδα και τις οικογένειες τους.

Η σύζυγος του Ασελίνα, πόσταρε βίντεο στον λογαριασμό της με όλες τις επίπονες προσπάθειες τους επί πέντε χρόνια για να αποκτήσουν το αγγελούδι τους.

Από το πάρτι στη θάλασσα που διοργάνωσαν για να μάθουν το φύλλο του μωρού, μέχρι τα 35α γενέθλιά της και τελικά τη γέννηση του μικρού Γιώργου τίποτα δεν προμήνυε το τι θα επακολουθήσει.

«Η πόλη αυτή τη στιγμή έχει μάχες έξω από τα περίχωρα….πολιορκείται. Εμείς συνεχίζουμε το έργο μας ώστε να βοηθήσουμε τους ομογενείς μας όσο μπορούμε και να προσπαθήσουμε κάποια στιγμή να γίνει μια εκκένωση» είχε πει ο ίδιος στις 28 Φεβρουαρίου.

«Ως μητέρα, γυναίκα και νομοταγής πολίτης καταδικάζω αυτόν τον πόλεμο στον οποίο πεθαίνουν παιδιά, γυναίκες και ηλικιωμένοι!» συμπλήρωσε η σύζυγός του.

Η Ασελίνα μέσω του MEGA κάνει έκκληση να σταματήσει ο πόλεμος και ο πολυαγαπημένος άντρας και πατέρας του παιδιού της να επιστρέψει ασφαλής πίσω στην Ελλάδα.

«Αισθάνομαι πολύ άσχημα χωρίς τον αγαπημένο μου άνθρωπο. Έχουμε έναν γιό 7 μηνών, τον περιμέναμε πέντε χρόνια. Αυτήν τη στιγμή με στηρίζουν ψυχολογικά και οικονομικά οι γονείς του Μανώλη. Χωρίς εκείνους δεν θα μπορούσα να τα καταφέρω όμως ψυχολογικά έχω εξαντληθεί» υπογράμμισε.

Η επικοινωνία τους μέσω βιντεοκλήσεων είναι πλέον δυσκολότερη με ευχή όλων να επιστρέψει ο Έλληνας πρόξενος με καταγωγή από την Κω, το συντομότερο δυνατόν.

www.in.gr

Ροή ειδήσεων

Advertisement