Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
Connect with us

Διεθνή

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ρώσοι στρατιώτες κρατούν ομήρους ασθενείς και γιατρούς

Δημοσιεύθηκε

στις

Πληροφορίες για ομηρία ασθενών και ιατρών από ρώσους στρατιώτες σε νοσοκομείο της Μαριούπολης, διακινεί τις τελευταίες ώρες το Κίεβο.

Η εν λόγω είδηση, η οποία ακόμα δεν επιβεβαιώνεται από από άλλα Μέσα πέραν των Ουκρανικών, έρχεται από τον The Kyiv Independent.

Στην ανάρτηση, η οποία επικαλείται τον Κυβερνήτη του Ντονέτσκ, αναφέρεται πως οι ουκρανοί εισέβαλαν στο νοσοκομείο και κρατούν ομήρους τόσο τους ασθενείς, όσο και το ιατρικό προσωπικό.

Παράλληλα, αναφέρεται πως οι ρώσοι στρατιώτες έχουν και 400 αιχμαλώτους άμαχους πολίτες από τη Μαριούπολη, τους οποίους μετέφεραν στο συγκεκριμένο νοσοκομείο.

«Ακούγονται πυροβολισμοί»
«Οι Ρώσοι εισβολείς πήραν ομήρους, γιατρούς και ασθενείς. Ένας από τους εργαζόμενους του νοσοκομείου κατάφερε να διαφύγει και μας μετέφερε τα νέα» ανέφερε ο ουκρανός στρατιωτικός διοικητής, Πάβελ Κιριλένκο στο πρακτορείο ειδήσεων Unian.

«Είναι αδύνατο να βγεις από το νοσοκομείο. Ακούγονται πυροβολισμοί, οι όμηροι κάθονται στο υπόγειο. Τα αυτοκίνητα δεν μπορούν να φύγουν από το νοσοκομείο εδώ και δύο μέρες. Πολυώροφα κτίρια καίγονται γύρω μας… Οι Ρώσοι οδήγησαν 400 άτομα από γειτονικά σπίτια στο νοσοκομείο μας. Δεν μπορούμε να βγούμε έξω» τονίζει ένας εργαζόμενος.

Επιχείρηση απεγκλωβισμού του Έλληνα προξένου από τη Μαριούπολη
Υπενθυμίζεται ότι από το μεσημέρι βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση απεγκλωβισμού του Γενικού Προξένου στην Μαριούπολη, Μανώλη Ανδρουλάκη, καθώς και του επιτόπιου προσωπικού της Αποστολής του ΟΑΣΕ, μαζί με τα μέλη των οικογενειών τους.

Η επιχείρηση λαμβάνει χώρα σε στενό συντονισμό με τον ΟΑΣΕ.

Οι ανωτέρω αναμένεται να κινηθούν με κατεύθυνση τα δυτικά. Για λόγους ασφαλείας δεν είναι δυνατόν να παρασχεθούν λεπτομέρειες.

Διαβάστε επίσης: Σε εξέλιξη η επιχείρηση απεγκλωβισμού του Έλληνα προξένου στη Μαριούπολη – Κατευθύνεται προς τη Ζαπορίζια
«Σας παρακαλώ, σώστε τη ζωή του άντρα μου»
Στην Ελλάδα τον περιμένει με αγωνία η οικογένειά του…

«Σας παρακαλώ, σώστε τις ζωές τους! Όσο περισσότερο μένουν εκεί, τόσο χάνουν την ελπίδα ότι θα σωθούν, η υγεία τους χειροτερεύει και φοβούνται για τη ζωή τους κάθε στιγμή!» ανέφερε η σύζυγος του Έλληνα πρόξενου στο MEGA.

Είναι η κραυγή αγωνίας της Ασελίνα για τον σύζυγο της, Μανώλη Ανδρουλάκη. Τον Έλληνα πρόξενο που παραμένει εγκλωβισμένος σε καταφύγιο της Μαριούπολης.

«Βρίσκεται σε καταφύγιο εδώ και δύο εβδομάδες χωρίς καθαρό αέρα, χωρίς τις απαραίτητες συνθήκες υγιεινής, χωρίς τρόφιμα, χωρίς επικοινωνία» πρόσθεσε.

Όπως έγινε γνωστό το μεσημέρι της Τρίτη ξεκίνησε η μεγάλη επιχείρηση απεγκλωβισμού, τόσο του Έλληνα πρόξενου, όσο και των σχεδόν 80 ατόμων που παρέμεναν εγκλωβισμένοι στο κτίριο του ΟΑΣΕ.

«Είναι μία κατάσταση ρευστή γι’ αυτό και ο Μανώλης πρέπει να έχει συνέχεια επαφή με το, με τους προϊσταμένους του. Υπάρχουν μια μωρά μέσα και δεν ξέρουν αν χρειαστούν τα παιδιά γιατρό τι θα γίνει. Ο Μανώλης μου μίλησε για ένα μωρό που έχουν το οποίο είναι περίπου 10 ημερών και είναι γύρω στα 80 άτομα» υπογράμμισε ο πατέρας του Μανώλη Ανδρουλάκη.

Ο Μανώλης Ανδρουλάκης είχε αναλάβει το προξενείο μόλις δύο μήνες πριν από τη ρωσική εισβολή. Σήμερα είναι ο μοναδικός ευρωπαίος πρόξενος που έχει απομείνει στην ισοπεδωμένη Μαριούπολη.

«Ακόμα και σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες, από τη στιγμή που υπάρχει το ελληνικό στοιχείο εκεί, δεν θα τους άφηνε. Ο αδερφός μου είναι ένας άνθρωπος με πολύ έντονο το αίσθημα του καθήκοντος» συμπλήρωσε η αδελφή του πρόξενου, Αμαλία Ανδρουλάκη.

www.in.gr

Περισσότερα


Ροή ειδήσεων

Advertisement