Connect with us

Μαγειρική

     Ζυμαρικά με λουκάνικα, χόρτα και φασόλια

Published

on

 

Υλικά (για 4 άτομα)

⅓ φλιτζάνι ελαιόλαδο

2 κλωναράκια δεντρολίβανο

230 γρ. πικάντικο ιταλικό λουκάνικο

430 γρ. ρεβίθια κονσέρβας, ξεπλυμένα, στεγνά

¼ φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί

340 γρ. rigatoni ή άλλα μεγάλα σωληνωτά ζυμαρικά

Αλάτι kosher

8 φλιτζάνια φύλλα εσκαρόλ

¾ φλιτζάνι παρμεζάνα ψιλοτριμμένη

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

2 κ.σ. ανάλατο βούτυρο

Εκτέλεση:

Ζεστάνετε λάδι σε κατσαρόλα σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία. Τηγανίστε το δεντρολίβανο 2 λεπτά. Μεταφέρετε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξει. Προσθέστε το λουκάνικο και μαγειρέψτε ανακατεύοντας 10 λεπτά. Μεταφέρετε σε πιάτο. Προσθέστε τα ρεβίθια στην κατσαρόλα και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα και πολτοποιώντας μερικά ρεβίθια με το κουτάλι, να ροδίσουν σε κηλίδες. Μεταφέρετε τα μισά ρεβίθια στο πιάτο με το λουκάνικο. Προσθέστε το κρασί στην κατσαρόλα, αφήστε να πάρει βράση και μαγειρέψτε να εξατμιστούν τα υγρά. Μαγειρέψτε τα ζυμαρικά σε μεγάλη κατσαρόλα με βραστό αλατισμένο νερό, 3 λεπτά λιγότερο από τις οδηγίες. Μεταφέρετε τα ζυμαρικά σε κατσαρόλα με τα ρεβίθια και προσθέστε εσκαρόλ και 1 φλιτζάνι υγρό μαγειρέματος ζυμαρικών. Μαγειρέψτε, να μαραθεί το εσκαρόλ, τα ζυμαρικά να γίνουν al dente και η σάλτσα να πήξει. Προσθέστε άλλο ¼ φλιτζάνι υγρό μαγειρέματος για ζυμαρικά, προσθέστε σταδιακά ½ φλιτζάνι τυρί, ανακατεύοντας να διαλυθεί. Αν χρειάζεται, αραιώστε με περισσότερο υγρό μαγειρέματος ζυμαρικών. Καρυκεύστε με πιπέρι, και περισσότερο αλάτι αν χρειάζεται. Προσθέστε το βούτυρο, ανακατέψτε να ενωθούν και μετά ανακάτεψε με το λουκάνικο και τα ρεβίθια.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement