Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2022
Connect with us

Χωρίς κατηγορία

Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος: Μέχρι τις 24 Μαρτίου η συγκέντρωση βοήθειας για την Ουκρανία

Δημοσιεύθηκε

στις

Μέχρι τις 24 Μαρτίου 2022, θα συνεχίζεται η συγκέντρωση φαρμάκων, υγειονομικού υλικού και τροφίμων από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, προκειμένου να αποσταλούν στις εμπόλεμες περιοχές της Ουκρανίας.
Η ανταπόκριση φορέων, εκπρόσωπων τοπικών επιχειρήσεων και πολιτών είναι πολύ σημαντική και για τον λόγο αυτό αποφασίστηκε η παράταση συγκέντρωσης ειδών, η οποία γίνεται κατά τις ώρες 09:00 – 14:30 στα κτίρια της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος:
1. Πάτρα : Πανεπιστημίου 254 (κτίριο Β- Ιντρακόμ), 26443, Πάτρα
2. Μεσολόγγι : Κύπρου 30 (Διοικητήριο), 30200, Μεσολόγγι.
3. Πύργος: Διοικητηρίου Πύργου, Μανωλοπούλου 47
Η αποστολή του υλικού θα γίνει σε συνεργασία με την Κεντρική Διοίκηση του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Χωρίς κατηγορία

Κλείνει ο κύκλος της Περιφέρειας για τον Απόστολο Κατσιφάρα-Διαβάστε την ανακοίνωσή του

Δημοσιεύθηκε

στις

Ανακοίνωση εξέδωσε ο πρώην Περιφέρειαρχης Δυτικής Ελλάδος Απόστολος Κατσιφάρας, στην οποία αναφέρει πως ο κύκλος του στην περιφερειακή αυτοδιοίκηση κλείνει οριστικά.

Αναλυτικά αναφέρει:

“Φίλες και Φίλοι

Ένας κύκλος πολύτιμος και δημιουργικός στην περιφερειακή αυτοδιοίκηση κλείνει για μένα.

Εννέα χρόνια ως περιφερειάρχης και τρία χρόνια ως επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Δυτική Ελλάδα.

Κρατώ μέσα στην καρδιά μου, την ΑΓΑΠΗ σας και την ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ σας. Όσο ζω θα σας τα ανταποδίδω με τον σεβασμό και την εκτίμησή μου.

Πίστεψα με πάθος στον θεσμό που υπηρέτησα. Έδωσα όλες μου τις δυνάμεις για το ανώτερο, το καλύτερο, το αξιοπρεπές, το άδολο. Με πίστη και αγάπη για τον τόπο μας.

Εκλεγήκαμε το 2010 ως παράταξη ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ – ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ, μέσα στην πιο δύσκολη οικονομικά περίοδο για την πατρίδα μας.

Λειτουργήσαμε τον θεσμό μέσα σε τρία μνημόνια, με περιορισμένα δημοσιονομικά μέσα και πολιτική αστάθεια. Πήραμε χρέη και παραδώσαμε ταμείο, πήραμε βαλτωμένα έργα και παραδώσαμε ολοκληρωμένα και λειτουργικά έργα.

Πορευτήκαμε με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον, την αξιοκρατία και τη διαφάνεια.

Κτίσαμε έναν νέο θεσμό, πρωτοποριακό, αναπτυξιακό – συμμετοχικό – εξωστρεφή στην Μεσόγειο και την Ευρώπη.

Δύο φορές εκλέκτηκα πρόεδρος της Διαμεσογειακής Επιτροπής, δηλαδή όλων των περιφερειών της Μεσογείου, και εννέα χρόνια αντιπρόεδρος της Σοσιαλιστικής Ομάδας στη επιτροπή περιφερειών της ΕΕ. Η τιμή μεγάλη.

Η Δυτική Ελλάδα απέκτησε αναγνώριση. Στο πρόσωπό μου αποδόθηκε τιμή στη συλλογική προσπάθεια της παράταξης μας και δημιουργήθηκε μια μεγάλη υπεραξία μέσα από την εμπειρία που αποκτήθηκε.

Στήσαμε ένα θεσμό λαϊκό και ανεξάρτητο, που δεν περίμενε εντολές από την Αθήνα. Εμείς συνεργαζόμασταν με την Αθήνα και διεκδικούσαμε αποτελεσματικά.

Εμείς πιστέψαμε και πιστεύουμε, πραγματικά, στην Περιφερειακή Διακυβέρνηση.

Δουλέψαμε με όραμα, σχέδιο και στρατηγική και διαμορφώσαμε έναν θεσμό που άνοιγε δρόμους παντού. Στην έρευνα, τις υποδομές, το περιβάλλον, την ανάπτυξη και στην κοινωνία.

Με μια μόνο αξία και αρχή: Το Δικαίωμα στην Πρόοδο του τόπου μας.

Τι δεν ξεχνώ από το έργο μας

Τις ολοκληρωμένες επενδύσεις ( ΟΧΕ ) Κατάκολο – Πύργος – Αρχαία Ολύμπια και Μεσολόγγι -Αιτωλικό – Λιμνοθάλασσά. Πρωτοποριακές και οραματικές στρατηγικές.

Τις αστικές αναπλάσεις σε όλες τις Πόλεις και έδρες των δήμων και κωμοπόλεις. Όλες οι πόλεις είχαν δικαίωμα – όλες απέκτησαν έργα αστικής κινητικότητας.

Την πολιτική διεκδίκηση για την ανάπτυξη δικτύων ενέργειας για την πατρίδα και την καταπολέμηση της ενεργειακής φτώχειας και την ανάπτυξη της παραγωγής μας.

Τη διαρκή και σθεναρή στήριξη των παραγωγών μας και του Πρωτογενούς Τομέα.

Τη στήριξη με προγράμματα για την Έρευνα και την Εκπαίδευση του ανθού της κοινωνίας μας, τη Νέα Γενιά.

Δεν ξεχνώ τα δέκα πιο εμβληματικά έργα

Νοσοκομείο Αγρινίου, Νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας στην Πάτρα, Λιμάνι Κατάκολου , Λιμάνι Αιγίου, Μουσείο Μεσολογγίου, Μουσείο Θέρμου, Παντάνασσα , Μίνι Περιμετρική Πάτρας, Χιονοδρομικό Καλαβρύτων, Προσβάσεις σε 30 Μονές και θρησκευτικά Μνημεία.

Δεν ξεχνώ επίσης ότι ανοίξαμε τον Δρόμο για την ανάπλαση του εργοστάσιού του Λαδόπουλου στην Πάτρα, την βόρεια έσοδο της Πάτρας, την Τριχωνίδα στο Αγρίνιο, το φράγμα Πείρου Παραπείρου και το φράγμα Πηνειού στην Ηλεία.

Δεν ξεχνώ, τέλος, τους κρίσιμους αγώνες που δώσαμε για την ολοκλήρωση των οδικών και σιδηροδρομικών υποδομών. Με συνέπεια και χωρίς να αλλάζουμε άποψη ανάλογα με το ποιος κυβερνά.

Είναι οι προκλήσεις του Αύριο. Θα ολοκληρωθούν γιατί τα θεμέλια που βάλαμε είναι γερά.

Παραδώσαμε ένα πρωτοποριακό τεχνικό πρόγραμμα που θα υλοποιείται για πολλά χρόνια γιατί συμπύκνωνε τις ανάγκες του μέλλοντος.

Φίλοι και φίλες,

Το 2019 η παράταξή μας δεν έχασε τις εκλογές. Η παράταξή μας υπονομεύτηκε. Πλέον, όλα είναι γνωστά . Όπως είναι γνωστοί και οι πρωταγωνιστές. Οι ιδιοτελείς πράξεις τους παρέδωσαν ένα δημοκρατικό κάστρο της αυτοδιοίκησης στη συντηρητική παράταξη και αυτή είναι η ιστορική πραγματικότητα. Είναι όμως και ένα ιστορικό και βαθιά πολιτικό μάθημα για τον προοδευτικό κόσμο για να αγωνιστεί, ώστε να ανατρέψει την οπισθοδρόμηση και τον νεποτισμό τις ιδιοτέλειας και του ρουσφετιού.

Μέχρι σήμερα επέλεξα να μην κάνω καμία αναφορά για το θέμα, άφησα τον χρόνο να δώσει τις απαντήσεις και σήμερα όλα είναι γνωστά με κυριότερο την διαπραγμάτευση για τις θέσεις.

Βεβαίως, έγιναν λάθη, αστοχίες και παραλήψεις για τις οποίες έχω αναλάβει της ευθύνες μου. Ένα θέλω να γνωρίζετε ότι δεν υπήρξε ποτέ από μένα ιδιοτέλεια και σκοπιμότητα.

Ευχαριστώ για το ωραίο ταξίδι στην αυτοδιοίκηση, τα πολιτικά στελέχη και μέλη της παράταξης, τους άμεσους συνεργάτες του ιδιαίτερου γραφείου μου, την οικογένειά μου που με στήριξε πάντα με διακριτικό τρόπο.

Επέλεξα συνειδητά, να ανοίξω τον δρόμο τώρα, έναν ακριβώς χρόνο πριν τις Αυτοδιοικητικές εκλογές. Θεωρώ πως είναι η κατάλληλη στιγμή για την παράταξη μας, να εκλέξει τον νέο επικεφαλής της, να αναπτύξει τον πολιτικό σχεδιασμό της, να προετοιμαστεί για τον επόμενο στόχο που είναι η νίκη.

Παρέμεινα στην θέση του περιφερειακού συμβούλου, σεβόμενος τη λαϊκή εντολή. Ο σεβασμός στην λαϊκή εντολή είναι κορωνίδα της δημοκρατίας.

Στη ζωή μου έχω βάλει πυξίδα να υπηρετώ τον άνθρωπο, το δίκαιο και τις αξίες της θεσμικής δημοκρατίας και την ακολουθώ στο ακέραιο.

Φίλες και Φίλοι,

Τα συναισθήματά μου είναι ανάμεικτα, αλλά η αισιοδοξία για το αύριο είναι ο οδηγός μου.

Ρωτούν πολλοί που, πραγματικά, ενδιαφέρονται για μένα και πιστεύουν τις αξίες που υπηρετώ, …”τι θα κάνει ο Αποστόλης την επόμενη μέρα.”

Απαντώ είμαι ελεύθερος!

Πάντοτε επέλεγα την αξιοπρέπεια από τον συμβιβασμό και τη διαπραγμάτευση.

Την Μεγάλη Εικόνα από τις μικροδιευθετήσεις.

Το Πολιτικό Όραμα για την κοινωνία από τους αποσπασματικούς σχεδιασμούς.

Το ΔΙΚΑΙΩΜΑ στην ΠΡΟΟΔΟ.

Παραμένω στην πολιτική ως ενεργός πολίτης.

Θα έχετε τη αγάπη μου, τον σεβασμό μου, την έμπρακτη στήριξή μου.

Είμαι περήφανος για το ταξίδι μας, νιώθω περήφανος για την όμορφη σχέση που κτίσαμε.

Μπροστά μας είναι ο Δρόμος!

Περισσότερα

Χωρίς κατηγορία

Προχωρούν οι εργασίες στο Έλος της Αγυιάς-Εντάχθηκε στο πρόγραμμα “Δυτική Ελλάδα 2014-2020

Δημοσιεύθηκε

στις

Ένας πανέμορφος χώρος στο αστικό περιβάλλον της πόλης μας παίρνει την μορφή
που του αξίζει, μετά από πλήρη εγκατάλειψη χρόνων από τις προηγούμενες
Δημοτικές Αρχές, που περίμεναν τον επενδυτή, να τα εκμεταλλευτεί.

Ο λόγος γιατο χώρο του έλους της Αγυιάς και του πρώην κάμπινγκ, για τα οποία το
ενδιαφέρον της Δημοτικής Αρχής, ήταν έντονο από την πρώτη της θητεία, με στόχο την προστασία και την ανάδειξή του, αλλά και την απόδοσή του στο λαό
της Πάτρας.

Έτσι -κι ενώ συνεχίζονται οι εργασίες στο Έλος, με κατασκευή περίπατου οικολογικής ευαισθητοποίησης, αναψυχής, ποδηλατοδιαδρομής, χώρων αναψυχής,
φωτισμού, τραπεζοπάγκων, ξύλινου διαδρόμου, παρατηρητήριων πανίδας, κ.λπ.- εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014 – 2020», το
έργο του Δήμου Πατρέων: Κατασκευή χώρου στάθμευσης για την εξυπηρέτηση του Έλους Αγυιάς και κατασκευή Ανοιχτού Θεάτρου, εντός της
περιοχής του πρώην κάμπινγκ του Δήμου Πατρέων.

Το έργο αφορά στην κατασκευή υπαίθριου χώρου στάθμευσης 174 θέσεων για τις ανάγκες των επισκεπτών του Έλους, καθώς και την κατασκευή ανοιχτού, ξύλινου θεάτρου 653 θέσεων, εντός του πρώην κάμπινγκ της Αγυιάς, συνολικού προϋπολογισμού 2.106.093 ευρώ.

Περισσότερα

Χωρίς κατηγορία

Σωτήρης Κακαλέτρης: Ο άνθρωπος πίσω από τα εμβλήματα μαχητικών αεροπλάνων και ασκήσεων

Δημοσιεύθηκε

στις

Συνέντευξη στον Διονύση Ζακυνθινό

Ο Σωτήρης Κακαλέτρης είναι Μηχανικός Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και εργάζεται σε εταιρεία τηλεπικοινωνιών.
Αλλά η αγάπη του για την Πολεμική Αεροπορία τον ώθησε σε μια ιδιαίτερη δραστηριότητα, η οποία σχετίζεται με τη σχεδίαση και επίβλεψη παραγωγής αεροπορικών προϊόντων.

Από τα συλλεκτικά σήματα μέχρι και τον επετειακό διάκοσμο ενός μαχητικού αεροπλάνου, ο Σωτήρης Κακαλέτρης είναι ο άνθρωπος που βρίσκεται πίσω από εντυπωσιακές δημιουργίες.


Είναι αυτός που «χρωμάτισε» την πρόσφατη άσκηση «Tiger Meet», ενώ την υπογραφή του φέρουν τα εμβλήματα των ελληνικών Ραφάλ. Τελευταία συνεργάστηκε και με την Εθνική Φρουρά της Κύπρου για τα εμβλήματα των πληρωμάτων του κυβερνητικού αεροσκάφους Embraer, που τής παραχωρήθηκε από την Ελλάδα.
Αν και γεννήθηκε στην Αμαλιάδα, ζει μόνιμα στην Πάτρα και μίλησε στη «Γ» για το ξεχωριστό έργο που επιτελεί, μέσω του «Aviation Project», όπως ονομάζεται το «παιδί» του, που μετράει πλέον επτά χρόνια ζωής.

Ποιο είναι ακριβώς το αντικείμενο του «Aviation Project»;

Το «Aviation Project» (AP) αναλαμβάνει τη σχεδίαση και επίβλεψη παραγωγής αεροπορικών προϊόντων. Με τον σχετικό όρο, εννοούμε ένα φάσμα προϊόντων, που ξεκινά από τα συλλεκτικά σήματα και φτάνει στον επετειακό διάκοσμο ενός αεροσκάφους. «Aviation» γιατί σχετίζεται με την αεροπορία και «Project» γιατί κάθε έργο προσεγγίζεται ξεχωριστά και σημειολογικά.

Πώς ξεκίνησε η ιδέα για τον σχεδιασμό σημάτων;

Λόγω καταγωγής, ανατράφηκα με τα Φάντομ να πετούν πάνω από το κεφάλι μου. Συλλέκτης ο ίδιος αεροπορικών αντικειμένων και θαυμαστής της Πολεμικής Αεροπορίας, δεν άργησα να αναγνωρίσω την ανάγκη μου για ιδία έκφραση. Έτσι, τα αντικείμενα συλλογής έγιναν πρωτίστως αντικείμενα που είχα σχεδιάσει ο ίδιος. Η σχετική ενασχόληση μου και η άοκνη μελέτη της Ιστορίας της Πολεμικής Αεροπορίας, ήταν απλά τα εφόδια για να ξεκινήσω, το 2015, το AP.

Και πώς φτάσατε στο σημείο να υποστηρίξετε μία διεθνή άσκηση όπως το «Tiger Meet»;

Η συνεργασία μου με τις Πολεμικές Μοίρες της 116 Πτέρυγας Μάχης του Αράξου υπήρξε σταθερή τα τελευταία χρόνια. Όταν η 335 Μοίρα ανέλαβε τη διοργάνωση της διεθνούς άσκησης «Tiger Meet», για πρώτη φορά στην 80ετή ιστορία της, η ανάθεση του έργου ήταν μεγάλη τιμή και συνάμα ευθύνη για εμένα.
Το έργο ξεκίνησε με τη σχεδίαση του επίσημου εμβλήματος, το 2021, και συνεχίστηκε μέχρι το Μάιο του 2022. Η γκάμα των προϊόντων ήταν πρωτόγνωρη για τα ελληνικά δεδομένα. Σήματα, αναμνηστικές πλακέτες, σημαίες, αφίσες, αυτοκόλλητα, ρούχα, καπέλα, μπρελόκ και πάσης φύσης σουβενίρ, έπρεπε να σχεδιαστούν και να παραχθούν μεθοδικά. Από τον διάκοσμο του αεροσκάφους μέχρι το μενού του επίσημου δείπνου της άσκησης, ακολουθήθηκε κοινή σχεδιαστική γραμμή. Η πρόκληση της χρονικής διαχείρισης του έργου, επίσης, ήταν μεγάλη.

Ποιες είναι οι ιδιαιτερότητες της συνεργασίας σας με τις Ένοπλες Δυνάμεις;

Η συνεργασία με τους ανθρώπους της Πολεμικής Αεροπορίας, της Αεροπορίας Στρατού, και του Πολεμικού Ναυτικού κρύβει προκλήσεις. Η εργασία πραγματοποιείται, συνήθως, από απόσταση και ξεκινάει πάντα από τη σημειολογική ανάλυση του κάθε έργου.
Ωστόσο, η πειθαρχία που εκ των πραγμάτων διέπει τον βίο των σύγχρονων Ικάρων μας, εγγυάται πάντα το βέλτιστο αποτέλεσμα.

Ποιες είναι οι συνεργασίες που θεωρείτε ορόσημο στην πορεία σας;

Κάθε έργο κουβαλά τη δική του ξεχωριστή ιστορία. Θα μπορούσα, ωστόσο, να σταθώ στη γιορτή για τη συμπλήρωση 30 ετών του FOB Aktion (AWACS) και την απόσυρση των φωτοαναγνωριστικών Φάντομ της 348 Μοίρας, στη Λάρισα.
Η δε συνεργασία μου με την 336 Μοίρα «Όλυμπος», αποτελεί πρότυπο ως προς τη διαχείριση μιας αεροπορικής μπουτίκ. Επίσης, κάθε χρόνο εορτάζονται επέτειοι ιδρύσεως Μοιρών, αλλά διοργανώνονται και διεθνείς ασκήσεις, όπως ο «Ηνίοχος», στις οποίες μου ζητούνται ιδέες και προτάσεις προς υλοποίηση. Έτσι, η ανάγκη για αεροπορικά προϊόντα είναι συνεχής. Σίγουρα, όμως, η άσκηση «Tiger Meet» του Αράξου αποτέλεσε την πιο ξεχωριστή αποστολή μου.

Ποια είναι τα άλλα πρόσφατα έργα σας για την Πολεμική Αεροπορία;

Φέτος, το «Aviation Project» ήταν πιο δραστήριο από ποτέ. Μαζί με τους ανθρώπους της 332 Μοίρας, όσο ακόμα εκπαιδεύονταν στη Γαλλία, σχεδιάσαμε τα εμβλήματα των ελληνικών Rafale. Στήσαμε τη μπουτίκ του θρυλικού Spitfire της 359 ΜΑΕΔΥ και συνεργαστήκαμε για πρώτη φορά με την Ομάδα «Ζευς». Πρόσφατα, συνεργάστηκα και με την Εθνική Φρουρά της Κύπρου για τα εμβλήματα που θα φέρουν τα πληρώματα του κυβερνητικού αεροσκάφους Embraer.

Με τι άλλο ασχολείται το «AP»;

Η παλέτα είναι μεγάλη, ωστόσο ενδεικτικά αναφέρω, εκτός από τα σήματα, τη σχεδίαση ρούχων, ρολογιών, προφίλ – διάκοσμου – μοντέλων αεροσκαφών, αναμνηστικών πλακετών κ.λπ.

Ποια είναι η μεγαλύτερη ικανοποίηση που έχετε εισπράξει από την δουλειά σας;

Πιστεύω ότι ήταν η στιγμή που επισκέφτηκα τον Άραξο μαζί με τον 2 ετών γιο μου, τον Μάριο. Έχει αρχίσει να καταλαβαίνει πλέον, θεωρώ, με τι ακριβώς ασχολείται ο μπαμπάς.

Πού μπορεί ο κόσμος να δει δουλειά σας και να προμηθευτεί προϊόντα σας;

Στις μπουτίκ των Μοιρών ανά την Ελλάδα κατά τη διάρκεια της Εορτής της Πολεμικής Αεροπορίας, κάθε Νοέμβριο, ενώ προϊόντα μου εκτέθηκαν και στην Τανάγρα, στο πλαίσιο του air show «Athens Flying Week». Τέλος, δείγματα της δουλειάς μου είναι διαθέσιμα και από το βρετανικό eshop: runway25.com και φυσικά στο aviationproject.com.

 

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα