Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
Connect with us

Μαγειρική

Λαχανοντολμάδες φούρνου      

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Υλικά (για 4 άτομα)

1 μεγάλο λευκό λάχανο

Για τη γέμιση

700 γρ. ανάμεικτο κιμά, μοσχαρίσιο και χοιρινό

2 κρεμμύδια ξερά, τριμμένα στον τρίφτη

1 σκελίδα σκόρδο, τριμμένη

1 μέτριο ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο

1 μέτριο ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο

70 γρ. ρύζι Καρολίνα

1 αυγό

1 κουτ. σούπας λευκό ξίδι

2 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο

φρεσκοτριμμένο πιπέρι , αλάτι

Για το ψήσιμο

600-800 ml ζεστό ζωμό κρέατος

60 ml ε.π. ελαιόλαδο

1 λεμόνι

Εκτέλεση:

Ζυμώνετε καλά όλα τα υλικά για τη γέμιση και την αφήνετε σκεπασμένη μέχρι να ετοιμάσουμε το λάχανο. Σε 1 κατσαρόλα, που θα χωράει το λάχανο, βάζετε νερό λίγο πιο κάτω από τη μέση της κατσαρόλας και το βράζετε. Με 1 μαχαίρι αφαιρείτε το σκληρό, κάτω μέρος του λάχανου, αλατίζετε και τοποθετείτε το λάχανο στην κατσαρόλα. Όταν μαλακώσουν τα φύλλα και αρχίζουν να ανοίγουν, αφαιρείτε όποια είναι έτοιμα. Ακολουθείτε αυτή τη διαδικασία γυρίζοντας το λάχανο όσες φορές χρειαστεί μέσα στο καυτό νερό, μέχρι να μαλακώσουν όλα τα φύλλα μέχρι το κέντρο. Χρησιμοποιείτε γάστρα ή ταψί. Καλύπτετε τον πάτο με ένα στρώμα από φύλλα λάχανου. Παίρνετε 1 φύλλο από το λάχανο και αφαιρείτε το σκληρό μέρος, κόβοντάς το με ένα μαχαίρι. Παίρνετε μια ποσότητα από τον κιμά και τον τυλίγετε μέσα στο φύλλο κλείνοντάς το καλά σε ρολό. Σερβίρετε τους λαχανοντολμάδες με το ζωμό τους και πλούσιο χυμό λεμονιού.

Ροή ειδήσεων

Advertisement