Connect with us

Μαγειρική

Μανιταρόσουπα

Published

on

 

 

Υλικά (για 4 άτομα)

1 λίτρο ζωμό λαχανικών, σπιτικό ή ψυγείου

50 γρ. αποξηραμένα μανιτάρια shiitake

5 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο

450 γρ. λευκά μανιτάρια πορτομπέλο

2 μέτρια κρεμμύδια, ψιλοκομμένα

4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

3 φύλλα δάφνης

1 ποτηράκι του κρασιού γλυκό κρασί

2 κουτ. σούπας φρέσκο θυμάρι, τα φυλλαράκια

4 μεγάλες φέτες από χωριάτικο ψωμί

1/2 μικρό ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο

½ μικρό ματσάκι σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο

χυμό και ξύσμα από 1/2 λεμόνι

100 γρ. γραβιέρα, φρεσκοτριμμένη

αλάτι, μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση:

Σε μπολ ρίχνετε τον ζωμό καυτό και μουλιάζετε τα μανιτάρια shiitake για 6΄. Σε μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνετε 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρετε τα λευκά πορτομπέλο μέχρι να ροδίσουν καλά. Προσθέτετε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα δαφνόφυλλα και αλατοπιπερώνετε. Τα σοτάρετε όλα για 3΄. Σβήνετε με το γλυκό κρασί και ανακατεύετε καλά. Σουρώνετε τα αποξηραμένα μανιτάρια, κόβετε στη μέση όσα είναι μεγάλα και τα ρίχνετε στη σούπα. Περνάτε τον ζωμό από λεπτό σουρωτήρι και τον προσθέτετε κι αυτόν στη σούπα. Ρίχνετε και 2 ποτήρια καυτό νερό, το θυμάρι και υλικά σιγοβράζετε για 10΄. Δοκιμάζετε για αλάτι και πιπέρι. Ζεσταίνετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι και όταν κάψει περνάτε τις φέτες ψωμιού και από τις δύο πλευρές να γίνουν τραγανές. Πριν αποσύρετε από τη φωτιά ρίχνετε χυμό και το ξύσμα λεμονιού και πασπαλίζετε με τον μαϊντανό και το σχοινόπρασο. Σε κάθε βαθύ πιάτο βάζετε μια φέτα ψωμί, πάνω της τριμμένη γραβιέρα και από πάνω τη σούπα. Σερβίρετε αμέσως.

Ροή ειδήσεων

Advertisement