Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Ο Ιατρικός Σύλλογος Πατρών αποχαιρετά τον μαιευτήρα – γυναικολόγο Γιάννη Παναγόπουλο

Άνθρωπος της επιστήμης και της κοινωνικής προστασίας

Published

on

Συγκίνηση σκόρπισε στην ιατρική κοινότητα της Πάτρας η θλιβερή είδηση της αναγγελίας θανάτου συνταξιούχου ιατρού, μαιευτήρα – γυναικολόγου Ιωάννη Περ. Παναγόπουλου.

Ο εκλιπών γεννήθηκε στην Πάτρα το 1937. Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Μονπελιέ Γαλλίας  το 1964. Στη συνέχεια ειδικεύτηκε και έλαβε τον τίτλο της Μαιευτικής Γυναικολογίας.

Άσκησε από το 1973 και επί σειρά ετών το ελεύθερο επάγγελμα στο κέντρο της πόλης μας ενώ παρείχε τις ιατρικές του υπηρεσίες σε Ασφαλιστικά Ταμεία.

Διετέλεσε μέλος του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών μέχρι της συνταξιοδότησής του τον Δεκέμβριο του έτους 2010 και αντιπρόεδρος του Πειθαρχικού Συμβουλίου του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών για το διάστημα 1993-1996.

«Ο εκλιπών ήταν άνθρωπος της επιστήμης και της κοινωνικής προσφοράς. Ως ιατρός τίμησε τον Όρκο του Ιπποκράτη, υπηρέτησε την επιστήμη του με ανιδιοτέλεια, αφοσίωση και προσήλωση στους ασθενείς του έως τη συνταξιοδότησή του. Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του» ανέφερε σε ανακοίνωσή της η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών Άννα Μαστοράκου.

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί αύριο στις 11 το πρωί από τον Ιερό Ναό Ευαγγελίστριας Πατρών και η ταφή του θα γίνει στο Α΄ Κοιμητήριο Πατρών.

Να σημειωθεί ότι το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών αποφάσισε ομόφωνα να καταθέσει στεφάνι στη σορό του και να εκδώσει ψήφισμα στον τοπικό Τύπο και να το επιδώσει στην οικογένειά του.

Ροή ειδήσεων

Advertisement