Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Διεθνή

Πόλεμος στην Ουκρανία: Τη Δευτέρα αναμένεται να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις

Δημοσιεύθηκε

στις

Οι ρωσικές και ουκρανικές αντιπροσωπείες αναμένεται να συνεχίσουν τις διαδικτυακές διαπραγματεύσεις στις 21 Μαρτίου, ανέφερε την Κυριακή το ουκρανικό μέσο ενημέρωσης Ukrainiskaya Pravda, κάτι το οποίο δημοσίευσε και το ρωσικό TASS.

Καθημερινά συνεχίζονται οι συνομιλίες
«Μια διαδικτυακή συνάντηση μεταξύ της ουκρανικής και της ρωσικής αντιπροσωπείας έχει προγραμματιστεί για τις 21 Μαρτίου», ανέφερε το δημοσίευμα, επικαλούμενο υψηλόβαθμες πηγές.

Επικαλέστηκε επίσης τον Νταβίντ Αρακάμια, τον επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του κυβερνώντος κόμματος «Υπηρέτης του Λαού», ο οποίος δήλωσε ότι οι συνομιλίες συνεχίζονται καθημερινά. «Και η σημερινή ημέρα δεν αποτελεί εξαίρεση. Σε επίπεδο ομάδων εμπειρογνωμόνων», είπε.

Πρόοδος στις συνομιλίες λέει ο Τσαβούσογλου
Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, υποστήριξε σήμερα σε συνέντευξή του ότι υπάρχει πρόοδος στις συνομιλίες, καθώς Ρωσία και Ουκρανία πλησιάζουν σε συμφωνία σε «κρίσιμα» ζητήματα και έχουν σχεδόν συμφωνήσει σε ορισμένα θέματα.

Ο Τσαβούσογλου είπε, επίσης, πως ελπίζει να κηρυχθεί κατάπαυση του πυρός εάν οι πλευρές δεν υπαναχωρήσουν από την πρόοδο που έχουν σημειώσει προς την επίτευξη συμφωνίας.

Ο ίδιος άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να υπάρξει συνάντηση σε τουρκικό έδαφος στην οποία ενδεχομένως να συμμετάσχει και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ωστόσο απέφυγε να… επιλέξει πλευρά λέγοντας πως: «Λειτουργούμε ως διαμεσολαβητές. Θέλουμε να παίξουμε έναν βοηθητικό ρόλο».

Αν αποτύχουν οι διαπραγματεύσεις οδεύουμε σε «Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο»
Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι σε συνέντευξή του στο CNN κλιμάκωσε τη ρητορική του προσδίδοντας στις διαπραγματεύσεις χαρακτήρα καθοριστικό για την πορεία του πλανήτη.

Συγκεκριμένα ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε την Κυριακή ότι είναι έτοιμος να διαπραγματευτεί με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, αλλά προειδοποίησε ότι αν αποτύχουν οι όποιες προσπάθειες διαπραγμάτευσης, αυτό θα μπορούσε να σημαίνει ότι ο αγώνας μεταξύ των δύο χωρών θα οδηγήσει σε «έναν τρίτο παγκόσμιο πόλεμο».

«Είμαι έτοιμος για διαπραγματεύσεις μαζί του. Ήμουν έτοιμος τα τελευταία δύο χρόνια. Και πιστεύω ότι χωρίς διαπραγματεύσεις δεν μπορούμε να τερματίσουμε αυτόν τον πόλεμο», δήλωσε ο Ζελένσκι σε αποκλειστική συνέντευξη στο CNN.

www.in.gr


Ροή ειδήσεων

Advertisement