Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Υποδοχή Γ. Προξένου Μαριούπολης από τον Αχαϊό Υφυπουργό Εξωτερικών Ανδρέα Κατσανιώτη

Δημοσιεύθηκε

στις

Τον Γενικό Πρόξενο στη Μαριούπολη Μανώλη Ανδρουλάκη υποδέχθηκε στην Αθήνα ο Υφυπουργός Εξωτερικών και Βουλευτής Αχαΐας Ανδρέας Κατσανιώτης.

Ο κ. Κατσανιώτης δήλωσε: «Καλωσορίζουμε στην πατρίδα τον Γενικό Πρόξενο Μαριούπολης Μανώλη Ανδρουλάκη. Εκ μέρους της κυβέρνησης και όλων των Ελλήνων εκφράζω θερμές ευχαριστίες για τις υπηρεσίες του. Μας έκανε υπερήφανους για την άριστη εκτέλεση των καθηκόντων του προκειμένου να προστατεύσει και να βοηθήσει τους ομογενείς μας στην Ουκρανία.

Βλέποντας τι συμβαίνει αυτή τη στιγμή στις πόλεις της Ουκρανίας καταλαβαίνετε ότι ο κ. Ανδρουλάκης, ο πρέσβης Φ. Κωστελλένος και ο Γενικός Πρόξενος Οδησσού Δ. Δόχτσης υπέβαλαν τους εαυτούς τους σε θυσίες για να εκτέλεσουν με επιτυχία έξι επιχειρήσεις απεγκλωβισμού Ελλήνων πολιτών και ομογενών μας. Τους εκφράζω την ευγνωμοσύνη όλων μας. Η Ελληνική κυβέρνηση συνομιλεί με τις δύο πλευρές και με διεθνείς οργανισμούς έτσι ώστε να προστατευτούν οι άμαχοι στην Ουκρανία. Να υπάρξει προστασία και για τους Έλληνες ομογενείς στους οποίους είμαστε δίπλα και τώρα και μετά την λήξη του πολέμου»

Από την πλευρά του ο κ. Ανδρουλάκης ευχαρίστησε μεταξύ άλλων την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια, τον Υφυπουργό Ανδρέα Κατσανιώτη και τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι και το υπουργείο Εξωτερικών της Ουκρανίας. Επαινώντας τη συνολικότερη βοήθεια του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, τόνισε: «Αυτό είναι το ελληνικό ΥΠΕΞ που ξέρουμε».


Ροή ειδήσεων

Advertisement